Finns det något sådant som en vedeldade Pool Top?

Tro det eller ej, gas, el och olja har inte på marknaden i ett hörn när det gäller uppvärmning av vatten. Det finns verkligen något sådant som en vedeldade pool värmaren. Den energikälla kan låta föråldrade eller onödigt sparsamma, men tekniken är utomordentligt modernt.

När man tänker på en braskamin, idén om en kalaskula eller en gjutjärn eldstad ansluten till en skorsten kan komma att tänka på. I verkligheten kan en vedeldad vattenvärmare placeras utomhus i sin egen skyddande byggnad. Trä matas in i en centraliserad järn box som alstrar värmestrålning. En sekundär omger denna värmealstrande spis i ett slutet system av rör och spillvattentank. Ouppvärmt vatten cirkulerar runt den centrala kaminen, absorbera värmestrålning.

Detta uppvärmda vatten kan sedan spridas via in-och utflöde system av standarden i jord pool eller badtunna eller värmegolv system. Ytterligare trä kan läggas periodvis för att bibehålla eller öka den omgivande vattentemperatur. När branden i vedeldade pool värmaren är släckt, kyler cirkulerande vatten ner. Till skillnad från en konventionell elektrisk eller gas varmvattenberedare, finns det ingen reserv leverans av varmvatten i en vedeldad modell.

Till skillnad från en högtrycks-panna systemet kräver en vedeldad pool värmaren inte särskild utbildning för att arbeta säkert. Den uppvärmda vattnet kan bli kokande, men det kommer inte form till farliga nivåer av ånga. Den uppvärmda vattnet cirkulerar genom en påtvingad pumpsystem, ungefär som i rören i en bil. Svalare vatten återgår till den varmaste delen av systemet och håller den mot överhettning.

vedeldade pool värmare är särskilt populära i kallare klimat där ved redan finns i överflöd. I stället för att utnyttja samma elektriska eller gas, vatten värmesystem resten av huset använder och kan husägare eld helt enkelt upp ett separat vatten värmekälla i sitt eget skyddande skal. Efter stoking branden och lägga till flera långa brinnande stockar eller särskilda träpelletar, kan ägarna dra nytta av en uppvärmd pool utan att öka sin elräkning eller tar varmvatten från andra användare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.