Vilken typ av Bastuaggregat Ska jag installera i min bastu?

finns fyra grundläggande typer av bastuaggregat: gas, elektrisk, IR och vedeldade. Varje alternativ har fördelar och nackdelar som bör beaktas när man installerar ett bastuaggregat. I samtliga fall bör du ha ett bastuaggregat professionellt installeras om du är osäker på någon del av processen, och du bör se till att bastun är väl ventilerade. När du har minskat ditt val ner till en typ av bastu värmaren, kontrollera att se hur mycket avslut den behöver, eftersom detta kan ha betydelse för huruvida det kommer att fungera i din bastu och också se till att värmaren är tillräckligt stor att värma hela bastun. I de flesta fall kommer den förpackning för ett bastuaggregat innehålla information om kvadratmeter täckning som den tillhandahåller.

En vedspis är den traditionella bastuaggregatet. En brand kan läggas med aromatiska trä, och snabbt förde upp till en hög temperatur som kommer att värma upp bastun och stenarna bastu, vilket kommer att bidra fördela värmen. Woodstoves kan normalt användas våt, vilket innebär att de kan bevattnas med senare för att skapa l? Yly , bastu ånga. Men de har nackdelar, inklusive den stora avslut som behövs för att minska risken för brand. Det är mycket svårare att kontrollera temperatur och vedspis måste matas med bastu badande med ytterligare bränsle så att den kommer att fortsätta att värma upp bastun. Det finns också frågor i samband med brandrisker, föroreningar som orsakas av förbränning av orent bränsle, och skaffa bränsle för vedspis.

Många bastu komma med elektriska bastuaggregat, som slås på med hjälp av en timer. Värmen kan ställas mer exakt kontrolleras och bastun kan få skrämmande hot om ett bastuaggregat i rätt storlek är installerad. Inte alla elektriska värmare kan användas våt, så om du vill l? Yly , kolla med tillverkaren om huruvida bastuaggregatet kan blöt. Elvärmare bära en låg brandrisk när de installeras på rätt sätt, och inte kräver ventilation, eftersom de inte skulle släppa gas. De kan också användas i mindre bastur, eftersom de har en minimal clearance. De är dock inte så väldigt lockande, även om toppen kan täckas med bastu stenar för att göra deras utseende mer angenäm.

Ett aggregat gas bastu kan eldas med naturgas eller propan, och är ett bra val för en stor, ofta används bastu. Gas kan vara billigare än el, och bastuaggregatet temperatur kan kontrolleras, precis som med en elektrisk bastuaggregat. Än en gång, inte alla gaspannor är säkra att använda blöt, som även kräver professionell installation för att minska risken för brand. Bastun måste ventileras, och en gasvärmare kräver mer avslut än en elektrisk värmare.

Far Infrared (FIR) bastuaggregat, även känd som IR-värmare, är ett annat alternativ. Dessa värmare värme i kroppen, snarare än i bastun, så de tar kortare tid att värma upp. Däremot kan ett FIR värmare inte användas för att skapa l? Yly och några bastubad entusiaster tror att effekterna av en bastu är inte lika fördelaktigt med en infraröd bastu värmaren. Det övergripande temperatur kommer också att vara lägre, så bastu badande att bo i längre, men erfarenheten kommer inte att vara detsamma som en traditionell bastu.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.