Vilka är de bästa sätten att förbättra Badrum Ventilation?

Badrum ventilation är en viktig fråga. De flesta badrummen är små och kan bli för illaluktande eller ångande. Även rengöring eller färgning av håret kan bevisa utmaning när det inte finns något sätt att bli av med lukt som skapats av kemikalier. Detta gör det nödvändigt att hitta sätt att förbättra badrum ventilationen om den är dålig.

För lycklig gott folk, kommer ett badrum vara belägna i ett område som gör det möjligt att släppa ut ett fönster i den. Ritning frisk luft i är bra, även om detta kan skapa en viss kyla i kallare delar av året. Även med detta negativa, att sätta ett fönster för att förbättra badrummet ventilation är en bra idé, om möjligt.

Andra tar ett annat tillvägagångssätt eftersom badrummet placering eller utformning inte medger för tillträde till utomhus. Alternativt, lägger de ett fönster och ändå vill ha mer. Nästa bästa är att installera en frånluftsfläkt, vilket kan dra luft och lukter som går med det, och fukt ut ur badrummet. Detta kan vara en bra lösning för vissa människor och inte kommer med samma kyla i samband med ett öppet fönster. I själva verket i många regioner, kräver att man bygger kod någon form av fläkt eller ventil för badrum ventilation, frånluftsfläktar normalt rekommenderas som mest effektiva.

utsugs får knytas till en switch som slår på badrummet ljus, eller en separat elektrisk strömbrytare kunde kontrollera dem. Om människor får ett val, det sistnämnda arrangemanget kan vara att föredra eftersom det kan spara energi och lite pengar. Även om det ibland är nödvändigt att ventilera badrummet när man använder den, gör en snabb tur in på kort tvätta händerna inte alltid behov av ventilation, men den kan kräva ljus. Ibland kan människor vill ha lampan på, särskilt om ett badrum ligger i en mörk hall, utan att behöva sätta på fläkten på. Alternativt kunde de lämna fläkten på, men spara energi genom att stänga av ljuset.

Grad av effektiviteten i en frånluftsfläkt kan variera och det kan finnas ett par olika sätt att förbättra badrum ventilation. Öppna fönster och fläkt använda samtidigt tenderar att visa sig vara mycket effektiva. Även att bara öppna dörren efter användning av badrummet medan du kör fläkten kunde vara bra att bli av med lukt eller ånga. Lämnar dörren öppen delvis när badrummet inte används, och när fläkten inte är på, kan ge utrymme tillgång till andra ventilationssystem i huset också, till exempel öppna fönster i andra rum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.