Vad bör jag veta om Pool underhåll?

För många, pool underhåll är så enkelt som att hitta en bra kvalitet pool och betala dem att komma med flera gånger i månaden att se till att poolen är i bra skick. För andra är pool underhåll en daglig verksamhet som kräver en stor omsorg och hänsyn för att få rätt. För dem som väljer att utföra uppgiften själva, kan de hitta en pool är en av de mest utmanande hushållet tillbehör de någonsin kommer att egen.

Korrekt underhåll pool börjar med den rätta balansen av kemikalier, särskilt pH och klor. För stark och du kan ha problem som blekta badkläder. För svag och det kan finnas okontrollerad alger och bakterietillväxt. PH-värdet bör hållas på en nivå mellan 7,4 och 7,6. Det klor bör hållas 1 till 2 ppm. Test vilka innehåller vanligtvis tester för klor och pH.

Om syra eller klor är för låg, kan mer läggas till. Om syra är för hög, finns det kemikalier som kan minska pH i poolen också. Om klor är för hög, den bästa strategin är helt enkelt att vänta. Det tar bara en dag eller två för den att komma ner till rekommenderade nivåer. Tillsats av vatten för att späda ut syran och nivåer klor rekommenderas inte för korrekt pool underhåll, helt enkelt eftersom det kan bidra till att minska en men har en negativ effekt på andra, vilket gör det alltför utspädd. Generellt är det bättre att åtminstone ha syra eller klor nivå korrigera så att hela fokus kan vara på problemet kemikalien.

Från tid till annan, att utföra korrekt underhåll pool, är det nödvändigt att göra en praxis som kallas chockerande poolen. Detta förfarande innebär chlorinating en pool till 10 ppm, om det görs på rätt sätt, för att hjälpa den dagliga klorprocessen arbete mest effektivt. De högre nivåerna av klor oxiderar skadliga kemiska föreningar och frigör klor att sanera mer effektivt.

En annan sak att tänka på när du tittar på rätt pool underhåll är grumligt vatten. Detta orsakas av suspenderat sediment i vattnet. Medan det finns kemikalier tillgängliga för att lösa dessa sediment bör främsta mål vara att ta reda på vad som orsakar dem. Det kan vara något mycket allvarligt, till exempel en försämrad pool finish. Om den lämnas obehandlad kan detta orsaka allvarliga strukturella frågor för poolen.

Bland de mer typiska, dagliga pool underhållsbehov skimning och dammsuga. Avdraget material sker med hjälp av ett nät för att ta bort flytande skräp från vattenytan och bör göras nästan varje dag för utomhuspooler. Dammsugning innebär att man använder en speciell pool vakuum för att avlägsna skräp som sjunkit till botten. I de flesta fall skumma är mycket lättare och mest skräp kan tas bort genom att skumma, innan det blir vatten inloggad och sänkor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.