Vad bör jag tänka på när man köper en Solid Wood dörren?

Det finns flera saker att tänka på innan man köper ett massivt trä dörr. Bland de viktigaste av dessa frågor är priset på dörren och funktion för dörren, och hur mycket omsorg du är villig att sätta i dörren. Allt detta kommer att påverka vilken typ av dörr som bör väljas för att köpa och installera.

Ett massivt trä dörr kan bestå av ett solitt trä från Stiles som är vertikala paneler av trä, eller från räls som är horisontella trästycken. Eftersom massivt trä dörrar är gjorda av trä, tenderar de att krympa och svälla under hela året. Att göra en dörr med stättor och räls förstärker trä och bidrar till att förhindra snett, svullnad och krympning.

Dörrarna kan bli mycket dyrt beroende på vilken typ av trä som används för att göra dörren. Till exempel är massiva bland de dyraste typer av trädörrar. Massivt trä dörrar är vackra och kan lätt anpassningsbara med ristningar eller glas. Det bör noteras att lägga en glasskiva till dörren höjer priset.

funktion dörren är också något som bör beaktas när man köper ett massivt trä dörr. Massivt trä dörrar kan användas i både exteriör och interiör i hemmet så utmärkande för trä bör beaktas. En trä som är mer hållbar väder bör användas på en ytterdörr.

Dessutom olika träslag har olika färger och utseende och som gör dem idealiska för anpassning. Av den anledningen kan olika typer av trä användas på insidan för att få en önskad effekt. De kan också målas och färgas som ytterligare förbättrar skönheten i trä.

Ett massivt trä dörr inte innehåller så mycket isolering som ett stål eller glasfiber dörren. Dock inte dörren stå emot stormar och dåligt väder väl. Träet har också många små luftfickor som ger vissa isolering. Exteriör massivt trä dörrar har även en extra fördel av att vara robust och tung och det gör dem bra i säkerhetssyfte. Köksskåp också kan framställas av massivt trä, kan dock värme och fukt som orsakas av matlagning gör att trä som varp.

Mängden vård en person är villig att sätta i dörren är också en faktor som bör övervägas innan du köper ett massivt trä dörr. För att ytterligare öka sin hållbarhet och för att förhindra varp-och sprickbildning, leta efter en dörr som har ett topplack finish. Topplackens kommer att försegla dörren och förhindra att fukt kommer in i träet. Detta förhindrar svullnad och varp.

Generellt ett massivt trä dörr med en ordentlig täckfärg är anspråkslös. När förseglingen är bruten eller sprucken bara trycka på den upp. Om en trä dörr köpts som en färdig dörr, köparen behöver bara hitta en bra kvalitet tätningsmedel. Paint kommer också bidra till att skydda en trädörr.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.