Vad bör jag tänka på när man köper Chenille Klädsel?

Det finns flera saker att tänka på när man köper chenille klädsel, till exempel vad tyget skall användas till, hur den kommer att användas, och tyg vård. Innan vi diskuterar dessa frågor är det bra att veta vad chenille klädsel är och hur den tillverkas.

Ordet "chenille" syftar på den process genom vilken tyget görs. Korta längder av tyg är lindade kring en kärna av garn, som ger tyget dess karakteristiska lugg eller tuftade utseende. Ursprungligen från Frankrike, har sniljvävnader tagits fram sedan den 18: e talet. Chenille klädsel är ofta mönstrad med design som växlar smidigt och tuftade ytor, och kan innehålla flera färger.

Chenille klädsel används för att täcka möbler och draperier. Det är kanske mest känt som ett material för täcken och överkast. Mönstrad chenille överkast var mycket populära i mitten av 20th Century och behålla en del av denna popularitet i dag. Chenille klädsel består av en mängd textilier, inklusive bomull, rayon, polyester och olefiner. De flesta chenille möbeltyger är gjorda av en blandning av bomull, rayon och polyesterfibrer och kräver kemtvätt. Bomull chenille kan vara hand-eller tvättas i maskin, men bör torkas plant.

När man köper chenille klädsel till möbler är det viktigt att matcha egenskaper och estetik i tyget med möbel som ska omfattas. Man måste fundera över hur möblerna kommer att användas och om chenille möbeltyg är lämplig för bit. Till exempel några chenille möbeltyger har stora, symmetriska mönster. Även om dessa är idealiska för överkast och täcken, kan mönstret gå förlorad när dessa tyger används för att täcka en liten stol. Vissa chenille möbeltyger kan vara tåligare än andra. Kan till exempel stolar som är starkt används slits ojämnt i främre och bakre delen av sitthörna och en chenille möbeltyg som har en kraftigt tuftade design återspegla detta lättare än en annan tyg.

Använda chenille klädsel för draperier kan lägga en del av trivseln och vara en textural accent för ett rum. Möjliga nackdelar är att högen av draperierna sniljvävnader klädsel lockar och håller damm, och bomull sniljvävnader kommer sannolikt att försvinna ojämnt när den används i soliga platser. När tänker chenille klädsel för draperier, är det viktigt att fundera på hur lätt de kommer att vara att rengöra, och om att öka eller minska mängden naturligt ljus in i ett rum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.