Vad bör jag tänka när man väljer en kakelugn Mantel?

Traditionella spisar har blivit en populär plats element igen. Tillsammans med öppen spis, är mantels av alla slag får också stor uppmärksamhet i dag. Vare göra om ett rum eller bygga ett nytt hem, kan du hitta dig själv på marknaden för en ny spis manteln. Här är några tips som hjälper dig att välja rätt typ av manteln för ditt hem.

En av de vanligaste misstagen när man köper en spis mantel är ett misslyckande att mäta den öppna spisen i förväg. Faktum är att eldstäder finns i många olika höjder och bredder. Vissa människor har förmågan att ta en ordentlig titt på en sadel, och veta om eller inte det är rätt storlek, de flesta av oss inte har och som gåva. Spara lite tid och frustration, åtgärd spisen, inklusive mått härden. Detta hjälper dig att fokusera på eldstad mantels som är rätt proportion för din eldstad.

Efter att ha konstaterat vilken storlek manteln du behöver, nästa steg överväger utformningen av accent bit. Tanken är att välja en stil som fungerar i harmoni med den öppna spisen själv. Chunky trä mantels fungerar väldigt bra med stora tegel eldstäder i den, medan något mer sedesamma kommer att vara lämpliga för en liten öppen spis i ett sovrum. Du kommer också att behöva bestämma om du vill scrollwork eller andra delar som ingår i den övergripande designen, eller om rena och enkla linjer är ett bättre val.

Det viktigaste tumregel att hålla i minnet är att den öppna spisen mantel måste arbeta med de andra arkitektoniska element i rummet samt kontakt med stil inredning i rummet. Installera en liten och relativt vanligt mantel när rummet innehåller delar som ordförande räcke eller utsmyckade golvlister skulle inte vara en bra idé. Samtidigt skulle en mantel featuring huggen klasar av körsbär se hemma i ett modernt rum. Gå till mantlar som kommer att öka vad ni har på gång, inte leda till det utrymme som verkar ur balans.

Om du bestämmer dig för att gå med ved till spisen manteln är det också nödvändigt att avgöra vilken typ av trä som skulle vara lämpligast. Om du planerar att färgning av trä och vill ta ut den naturliga skönheten, gå med ek eller björk är utmärkta alternativ. Å andra sidan kan du gå med en öppen spis mantel gjord av MDF om du vill ha ett enkelt utseende och har för avsikt att måla manteln.

Det är alltid en bra idé att ha en allmän uppfattning i åtanke för den öppna spisen manteln, se till att du förblir öppna för nya möjligheter. Som ni har chansen att se ett antal manteln mönster, kanske du upptäcker att något avviker något från er vision faktiskt skulle passa bättre för rummet. Kom ihåg att du kommer att leva med den öppna spisen manteln år, så välj något som kommer att vara så fräsch och attraktiv fem år från nu som det var när du köpte den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.