Vad bör jag tänka när man köper ett sprinklersystem?

När planerar att installera ett sprinklersystem, är det viktigt att flera saker i beaktande: det område du måste täcka, din budget, lokala juridiska regler, och den typ av trädgård du har.

Den billigaste och vanligaste typen av sprinklersystem är soaker slangen. Denna består av en enkel slang med hål längs hela dess längd. Du styr vattenflödet genom att vrida på kranen på och av. Hög kvalitet metall slang är en mer sofistikerad version av slangen sprinklersystem. Slangen är fortfarande ovanpå gräsmattan, men det brukar levereras med en linje vattentryck justering, automatisk timer, och T-fogar.

För plana marken och mycket absorberande jordarter som sand, kan en spray sprinklersystem vara det bästa valet. Dessa finns tillgängliga i popup-modeller, som kommer ur marken på förinställda tider, och fasta modeller, som är fastmonterade på rören. En rotor huvud sprinklersystem är liknande, förutom att den roterar, vilket möjliggör en bättre fördelning av vatten. Det kan även nå längre bort, så att du inte behöver installera lika mycket rör.

Ett sprinklersystem som inte är begravd måste blåsas ut med tryckluft i början av varje vinter att förhindra att röret fryser och spricker. Om du bor i ett kallt område, är det en god idé att investera i en underjordisk sprinklersystem för att förebygga problem med frost och att spara pengar på lång sikt.

En annan sak att beakta när man väljer ett sprinklersystem är priset. Ett professionellt installerat tunnelbanan kan kosta upp till 2500 dollar (USD). De flesta sprinklersystem också komma med årliga underhållskostnader, inklusive re-justeringar och reparationer. För dem på en budget är det möjligt att köpa en sprinkleranläggning enligt en gör-det-själv-kit. Dessa kit sälja för under 1. 000 dollar, men de kan vara svåra att sätta ihop och kräver massor av hårt arbete, bland annat gräva och bockning.

Vad du än väljer, se till att ställa många frågor. Ju bättre förberedd du är innan du gör ditt köp, ju längre du kommer att njuta av din sprinklersystem utan att behöva oroa sig för problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.