Vad bör jag tänka när man köper engångsblöjor?

Om du är en ny förälder, kan du komma på skam när man köper engångsblöjor. Det finns ett antal namn märken att välja mellan, som Huggies, Pampers och Luv: s, och så finns det massor av generiska märken som kan förvirra frågan. Oftast vill en förälder engångsblöjor som inte kommer att läcka, och kommer inte innebära orimliga väta för barnet, om en blöja inte får ändras för en stund.

Verkligheten är att de flesta engångsblöjor kommer att göra ett bra jobb med att förhindra läckor. Tillfällig läckan kommer att ske med även den dyraste av blöjor. Du kan prova ett par märken att se vilka som verkar passa barnet bäst. Vissa verkar ha en något smalare passform, som Pampers, där Luv's och Huggies tenderar att ha en något mer generös passform. När du har hittat en design som du vill, nästa mål är hur man sparar pengar.

Även i de flesta fall är generiska blöjor kommer att visa sig lika effektivt som varumärken. Dessa kommer också att kosta en hel del mindre. De tenderar att ha samma funktioner som varumärken och är lika enkel att använda. Om de arbetar för barn, det finns ingen anledning att gå för de extra kostnad.

Barnen kan gå igenom ett förvånande antal engångsblöjor, mer än 100 i veckan som spädbarn. Således inte tjänar egentligen en att köpa några blöjor åt gången. Att köpa i bulk är oftast nyckeln till att hålla nere kostnaderna. Men titta efter kuponger och erbjudanden. Ibland kan en försäljning gör faktiskt priset på mindre förpackningar för blöjor en bättre affär. Även när barnet växer, ha i åtanke att större blöjor är förpackade i mindre mängd. Denna regel innebär att köpa mer blöjor, så att blöjan utgifter tenderar att gå upp över det första året.

Förutom kostnad, är en av de viktigaste faktorerna vid val av en engångsblöjan vilken ålder eller som befinner sig ditt barn är närvarande. För nyfödda har många varumärken "linda" blöjor med hål för att rymma en navelsträng stubbe. När navelsträngen faller av, kan de ändras till en vanlig nyfödda blöja. Nyfödd blöjor tenderar att vara mjukare och även ta emot barn som tenderar att vara på rygg för det mesta och är relativt inaktiva.

Ofta föräldrar tycker att olika barn kan behöva en annan typ av blöja på grund av känslig hud, skillnaden i storlek och form och andra frågor. Vissa barn krypa eller gå tidigare eller senare än andra syskon, och det finns många typer av blöjor som rymma kroppen ställning krypa och gå bättre för att förhindra hängande och /eller läckage. Vissa barn har blötare blöjor på natten, och kan dra nytta "över natten" blöjor som har lagt uppsugningsförmåga.

En annan faktor som bör beaktas när man väljer en engångsblöjan är att många varumärken har något olika storlek. Många tycker att vissa blöjor inte passar knubbiga och /eller högre barn likväl som andra. Föräldrar kommer ofta att lösningen på en läckande blöja går upp en storlek, eller byta till en blöja som kör större.

När barnet blir äldre och i potträning skede kan en vill använda engångsblöjor som är utformade för att känna våt när den används. Det är svårt för ett litet barn att börja associera badrum behöver med ständigt torra blöjor. Om barnet har problem med blöjeksem, kanske du vill överväga att använda en fukt låsning blöja på natten, och en utbildning typ av engångsblöjan under dagen. Utbildning engångsblöjor också komma i en form som påminner om kalsonger, så att de kan dras ner för att använda pottan, och drog tillbaka upp.

Du kan spendera extra pengar på "miljövänligt" eller "grundläggande" engångsblöjor. Får emellertid inte vara som "miljövänliga" som tidigare tänkt. Det är sant att de flesta av dem är inte blekt. De kommer dock fortfarande ta upp deponering utrymme och kommer inte att vara biologiskt nedbrytbara. Problemet med alla engångsblöjor ur miljösynpunkt är att om de var biologiskt nedbrytbara, skulle de inte vara effektiva.

Många uppskattar att ett barn kommer att använda cirka 5000 engångsblöjor innan den blir toalett tränad. Därför är det logiskt när det är möjligt att tillbringa minst. Också vara medvetna om att när barnet börjar äta fast föda, är det en bra idé att dumpa och spola innehållet i blöjan, innan kasta engångsblöjor i papperskorgen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.