Vad bör jag tänka när man köper en tvättmaskin?

Nyckeln till att välja rätt tvättmaskin är att ställa dig ett antal frågor om din livsstil och behov. För stora familjer, till exempel, är det vettigt att investera i en stor tvättmaskin med ett rostfritt stål badkar. De med begränsat utrymme och de som tvättar ofta kommer förmodligen att vara okej med en lägenhet storlek tvättmaskin gjorda av högkvalitativa plast.

Det finns två typer av tvättmaskiner: top-load och front-load. En top-load tvättmaskin är oftast billigare, men också mindre energieffektiva, så det kan kosta mer i längden. Kompakt och lättare att lagra, har denna typ av tvättmaskin en begränsad lastkapacitet på mindre än 5 kg.

En front-load tvättmaskin är energisnål, men är dyrare vid köptillfället. Det kräver också att använda en speciell rengöringsmedel, som är betydligt dyrare än det vanliga slaget. En front-load tvättmaskin har fördelen av att kunna rymma en torktumlare ovanpå eller ge några plana arbetsytan. Denna typ av tvättmaskin också kan hantera en större last.

En annan faktor när man väljer en tvättmaskin är programmering. Nya brickor kommer med en rad förinställda program, som automatisk tvätt, fina lakan, kort tvättcykel och anti-rynkor. Denna fördel tar bort gissningsleken från tvätt, maskinen beräkningar nödvändiga vattentemperatur, tvätt tid och styrka spinning.

När du köper en tvättmaskin, lönar det sig att överväga en dubbel maskin som kombinerar tvättning och torkning funktioner. Den största nackdelen med denna typ av maskin är att lufttorkning i allmänhet inte lika stark eller effektivt som med en separat torktumlare. Det är dock en dubbel maskin ett bra utrymme sparare och oftast billigare än att köpa en tvättmaskin och en torktumlare separat.

Ett högkvalitativt tvättmaskin kommer att kosta mellan 500 och 1000 dollar (USD), även billigare modeller. Många tillverkare koncentrera sig på kvantitet framför kvalitet. Som ett resultat är det möjligt att köpa en tvättmaskin för 200 dollar, men det kommer förmodligen bara varar några år. Att köpa en renoverad tvättmaskin är ett bra alternativ för dig som söker en pålitlig märke till ett överkomligt pris. Tvättmaskiner från sådana tillverkare som Miele och Siemens är av hög kvalitet även när inte nya.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.