Vad bör jag tänka när man köper en mormor klockan?

När du köper en mormor klocka, bör du överväga att storleken på det utrymme du vill placera. Dessa är mindre klockor än farfar typ. Du bör också hålla i minnet att de flesta mormor klockor är gjorda av lätta till medel-färgat trä. Det finns många olika mormor klocka stilar, från vanligt till utsmyckade, så du måste välja en som bäst passar ditt rum och personliga stil.

En mormor klockan är ett bättre val för små utrymmen än de mer välkända farfar version. Mormor klockor är kortare, så de kan vara den idealiska fristående klocka för hushåll med lägre eller sluttande tak. Som namnet antyder är dessa klockor tenderar i allmänhet att ha ett mer feminint utseende för dem än farfar klockan.

Många mormor klockor funktionen blommor eller utskurna mönster inristade i sin ljust trä. Kanterna runt ansikte kan ha trä-vänt inlägg med utsmyckade ändknoppar, eller övre delar. Träet höljet runt får avrundas eller kvadrat. Den sida av en mormor klocka kan vara präglade med fina mönster, den utsmyckning får fortsätta på metall pendeln.

Om ditt rum är känslig och feminin i känsla, en utsirad stil mormor klockan kanske fungerar bäst. Om din inredning är mindre detaljerad, välja mellan tydligare, men ändå elegant stil. Vissa mormor klockor är modern i design och ser ut som en rund vägg klocka på toppen av en hög, smal monter. Pendeln kan stängas inne i en trä bas som också har lagerutrymmen. Dessa moderna stilar passar bra med modern inredning.

En särskilt elegant, elegant typ av mormor klockan är banjo. Från flaggstångsknoppen-toppad runda ansikte, kurvor klockan utåt att likna den rundade musikinstrument kallas banjo. Eftersom rundad i en banjo stil mormor klockan är utsträckt, ser det nästan päronformad. Klockan smalnar sedan i basen.

Om du föredrar en mer traditionell mormor klocka, det finns många stilar med rektangulära fall och pendlar som visar genom ett glas eller öppen bas. Den mellersta delarna av traditionell mormor klockor är oftast lite smalare än de övre och nedre delar som tenderar att vara lika breda. Ljus ek, idegran och tall är vanliga skogen används för traditionell mormor stil, även om vissa av dessa klockor är tillverkade i mörka träslag som mahogny.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.