Vad bör jag tänka när man köper en dammsugare?

hitta en dammsugare kan vara som att leta efter en nål i en hög av nålar. Alla dammsugare på marknaden kommer att dra upp smuts och skräp från golvet i kraft av avsugning. Frågan är vilka särskilda stil och modell bäst passar dina specifika rengöringsuppgifter och föredrog rengöringsmetoder. En dyrare dammsugare är inte alltid en bättre dammsugare och bilagor är endast en faktor om du planerar att använda dem regelbundet. Många människor betala dyrt för ett par främmande bitar av plast.

Ett viktigt beslut att göra är om du föredrar en upprätt eller kapselns design. Upprätt dammsugare placerar kraftpaket i samma enhet som agitera borstar. Hela städning bostäder sitter på hjul precis ovanför golvet och damm samlas i en påse som fästes på styret. Handtaget i allmänhet når användarens midjan och kan vridas bredda räckvidden för rengöring enheten. Vissa upprätt modeller har drivhjulen som bidrar till att driva motorn och sopmaskinen fram, ungefär som en självgående gräsklippare. Upprätt dammsugare kan vara idealiskt om du inte behöver många bilagor och vill minska böjning vid rengöring. Upprätt dammsugare kan ha problem att komma under möbler dock och manövrerbarhet kan vara begränsad.

Det andra alternativet är en kapsel dammsugare. Denna modell har en central enhet som innehåller den kraftfulla och insamling väska. Den centrala delen av en boks dammsugare kan göras manuellt eller tillåtas att rulla på hjul eller hjul. En slang går från motorn och olika tillbehör som utför särskilda dammsugning jobb rengöring av springor, gardiner, golv och tak. Motordriven sopmaskin kan också fästas på slangen för allmänna golv dammsuga. En boks dammsugare kan vara perfekt för dem som behöver ett generöst utbud av tillbehör och är bekväm med de fysiska krav dammsuga. En boks dammsugare kan vara skrymmande att lagra och bilagor kan behöva bytas ofta när du använder ett.

En annan faktor är sugning makt. En dammsugare främsta energikällan är en industriell elektrisk motor, vilket innebär sugning makten bör uppskattas av strömstyrkan (ampere). En elmotor drar 200 ampere el är mer kraftfull än en drog bara 100 ampere. Om vi tillämpar denna grundläggande huvudansvarig för dammsugare jämförelse shopping, den modell som drar mest förstärkarna bör ha mest sugning makt. Denna information om strömstyrkan är ofta framhålls som ett positivt drag, så titta på rutorna i butiken för att avgöra vilka modeller erbjuder de mest makt. Sugning makt kan göra skillnaden mellan dammsugning en gång i veckan och dammsuga varannan dag.

En annan faktor som bör beaktas när man köper en dammsugare är väska kontra påslösa. Vissa föredrar den slutna delen av en traditionell dammsugarpåsen ansluten till motorn genom ett filter. Den största nackdelen till en säckar system är att se till ersättning påsar och filter finns tillgängliga. Olika tillverkare och modeller använder olika storlek påsar, av vilka några kan vara svårt att hitta utanför inköpsstället. Väskor fortfarande måste hanteras manuellt när den är full, men innehållet i allmänhet vistelse utom synhåll och ut ur sinnet.

Nyare dammsugarmodeller kanske inte har någon väska alls. Smuts och skräp samlas i löstagbara fack på handtaget. Innehållet i dessa avdelningar kan dumpas i en soptunna rutinmässigt för att undvika att bygga upp. Dammsugare utan påse eliminera behovet av ersättande påsar och filter, men vissa människor är besvärade av åsynen av smuts och andra ämnen som i vanliga visningar medan de rena. Förespråkare av påslösa dammsugare säger att de är starkare, eftersom motorn avgaserna inte blockeras av en tjock påse.

Moderna dammsugare teknik kan ha skapat ännu ett gångbart alternativ i form av en robot. En egen strömförsörjning dammsugning enhet med hinder för upptäckt av sensorer kan nu användas för att rengöra ett helt rum utan någon hjälp från en människa. Vissa modeller fungerar på principen om ett elektroniskt nätet, medan andra föredrar de mindre sofistikerade "hålla på tills du träffar något förhållningssätt. Dessa robot dammsugare kan vara idealisk för tillfällig fastighetsskötare med stort område av öppna mattor och få hinder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.