Vad är skillnaden mellan propan och naturgas?

Skillnaden mellan propan eller gasol (LPG) och naturgas som handlar om deras portabilitet, kompression, energieffektivitet och kostnad. Det finns dock i allmänhet ingen skillnad när det gäller prestanda i apparater för uppvärmning, matlagning eller torkning. Den blandning av naturgas består av propan, tillsammans med andra gaser som metan, butan, etan och pentan.

En skillnad i den fysiska egenskaper propan och naturgas är hur lätt de vätskeform och transporter. Propan förvandlas till en vätska vid -46 ° F (-43 ° C), så det är lätt att komprimera och bära i en UN-tank. Du kan köpa komprimerad propan på de flesta bensinstationer. Det är expanderas genom en ventil vid källan användning, såsom en barbeque grill. Men naturgas inte komprimeras lika lätt. Det brukar kommer hem till dig från en elleverantör längs avsedda linjer att driva saker som en värmesystemet, torktumlare och varmvattenberedare.

Propan är tyngre än luft som är tyngre än naturgas. Både naturgas och propan kommer att försvinna i luften om de släpps ut i en tillräckligt öppen miljö och båda kan utgöra en explosiv risk om de koncentrera sig tillräckligt och är antänds. Eftersom propan är tyngre, tenderar att falla till marken, samla in, och utgör en större explosiv risk. Å andra sidan, eftersom naturgas är lättare än luft tenderar att stiga och försvinna i luften, som innebär mindre av en explosiv risk.

Propan ger mer energi per volymenhet än vad naturgas. Värme mäts i BTU eller British Thermal Units. Propan för cirka 2500 BTU för samma mängd naturgas som bara ger 1000 BTU. Däremot kan naturgas vara billigare i upp till en sjättedel av kostnaden för propan, beroende på var du bor. Nytta i kallare klimat kan leverera naturgas för mindre pengar, speciellt under vintermånaderna. Vissa landsbygdsområden inte har tillgång till ett verktyg som tillhandahåller gas tjänsten.

Eftersom de båda är petroleumdestillat, gjord av kolväten, dessa gaser har jämförbara makt. Naturgas, som namnet antyder, utvecklar naturligt i inlåning under jorden, så att den bara behöver pumpas ut att använda. Propan, eftersom det är en av gaserna i dessa avlagringar, ytterligare separeras och destilleras.

Du kanske inte kunde skilja mellan deras resultat på en grill eller varmvattenberedare. De antänds vid samma temperatur. Vissa grillar entusiaster föredrar naturgas eftersom det är en renare brinnande bränsle, vilket betyder att det inte släpper så många föroreningar i luften. Avgassystem från propan kan påverka smaken på maten. Till slutanvändaren, det finns inte många skillnader mellan naturgas och propan, men de skiljer sig åt i sina kemiska egenskaper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.