Vad är skillnaden mellan laminat och Trä Golv?

laminat och trä är två mycket populära val för golvbeläggning i moderna hem. De har en bred överklagande, både visuellt och i fråga om hållbarhet. Skillnaderna mellan laminat och trä ligger främst i deras sammansättning. Denna skillnad innebär naturligtvis olika egenskaper i den färdiga produkten också. Laminatgolv är mycket enklare att installera än hårda golv, till exempel, men inget slår äkta skönhet färdiga lövträ.

Alla typer av golv, om väl valda, kan pryda ett hem. Laminat och trä är inte annorlunda i detta avseende. Hardwood är ofta vara bästa alternativet, på grund av dess attraktiva utseende och det faktum att det är ett helt naturligt material. Dock kan vissa skillnader gör laminat ett bättre val, beroende på prioriteringar av husägare. Laminat, till exempel, kan installeras direkt över de flesta golvytor, och består av paneler som är tunnare än lövträd, vilket kan vara fördelaktigt. Det är väl känt att laminatgolv är betydligt billigare än äkta trä motsvarighet. Denna enda skillnad är det att föredra för många.

laminatgolv består av flera lager. Det översta skiktet-den du går på-kallas slitskikt. Det består av cellulosa papper som har behandlats med plaster för att göra det öppet och mycket stark. Detta lager är det som ger laminat dess utmärkta reptålighet.

Designen skiktet precis under slitskikt och består av den bild som ses som färg och mönster på golvet. Dessa är vanligen fotografier av faktiska lövträ och återger naturliga variationer i färger och visuella strukturer som finns i naturligt trä. Under konstruktion lagret är kärnan skikt, som fungerar som ryggraden i golv. Det är gjort av trä, vanligen i form av täta spånskivor och har en stabiliserande skikt på andra sidan, tillverkad av samma harts och papper som slitskikt.

Laminat och trä golv kan både göras av lager av material, i vissa fall. Layered trägolv sägs vara "konstruerade", med en lövträ faner medan resten i andra material, men andra typer är gjorda helt i massivt trä. Trägolv måste slipas och refinished regelbundet, speciellt i starkt trafikerade områden där bucklor och andra skador kan förekomma. Laminatgolv har inte detta problem, men också inte väder med ålder, vilket kan anses vara en önskvärd funktion i lövträ. Vissa hårda träslag också ta på en mörkare eller rikare färg med tiden eftersom de utsätts för ljus. Laminat och trägolv båda har till följd att ett hem ett trevligare utseende, som i många fall kan öka sitt marknadsvärde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.