Vad är skillnaden mellan en toalett och en toalett?

Många använder begreppen toaletten och kommoden synonymt för att beskriva porslin armaturen finns i ett badrum. I en bemärkelse, både ord beskriva i stort sett samma sak. En gäst kan fråga efter vägen till toalett medan en annan frågar efter närmaste toalett. Det är högst osannolikt värd bara skulle erkänna det ena eller det andra. Det finns faktiskt vissa skillnader mellan en toalett och en toalett i snäv bemärkelse, dock.

En toalett kan också syfta på en lågt liggande uppsättning lådor, eller en bärbar kommod med ett skåp gömda under disken topp. Definitionen av kommoden som närmast matchar denna diskussion är en kantighet struktur som döljer och stöder en plats under en flyttbar chamberpot eller bäcken. Huvudtanken med en sann toalett är portabilitet. En toalett är inte ansluten till vatten eller linjer avlopp, men fungerar mer som ett privatliv kammare för användare på resande fot, så att säga. Den kommoden skulle hitta användaren, inte tvärtom.

En toalett, å andra sidan, betraktas som en permanent VVS-verktyg. De porslinsskål och tanken är knutna till golvet i ett badrum eller toa eller vattentoalett kan alltid kallas en toalett. Även om termen toilette kan också hänvisa till en kvinnas fåfänga eller toalettbord hänvisar derivatet toaletten endast en vattenfylld fixtur som används för eliminering av slöseri. I strikt bemärkelse skulle ett bäcken eller bärbar wc-stolen med en bifogad torrt kärl vara en toalett medan vattnet-spolas skål och tank i badrummet skulle vara en toalett.

Det är inte ovanligt att villkor såsom kommoden eller toalett för att bytas ut eftersom olika kulturer börjar smälta. Be om för närmaste badrummet i Storbritannien, till exempel, kan leda till vissa förvirrade blickar, eftersom de hänvisar till den destinationen som loo eller vattentoalett eller WC. I vissa asiatiska länder, finns det ingen sådan stativ som en toalett eller toalett. Användarna måste sitta på huk över en utsedd öppning i golvet för att göra affärer. En separat rengöring fixtur känd som en bidé kan ge ett överraskande ryck av rent vatten till intet ont anande användare i vissa europeiska orter.

Kort sagt, den enda verkliga skillnaden mellan en toalett och toalett bärbarhet, även om få människor lever idag kan minnas en tid när en bärbar toalett skulle ha använts i stället för en WC i ett modernt hem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.