Vad är skillnaden mellan blomkål och broccoli?

Broccoli och blomkål är båda relaterade till kål och senap och många tillstånd det inte finns betydande skillnader mellan de två. Ibland i Storbritannien, kan blomkål kallas broccoli. Trots hävdar att de två är så lika de är nästan utbytbara, finns det några noterade skillnaderna mellan dessa två grönsaker. De ser olika ut, de inte smakar exakt samma, och de erbjuder särskiljande näringsämnen.

I utseende har blomkål knippen tätt tätt massorna som är tillsammans på stjälkar. Med broccoli, dessa blomma massorna är mer löst ut så att du kan se utrymme i mellan varje stjälk. Ibland broccoli jämförs med små träd, medan blomkål ser mer ut som massor av cumulusmoln. Blomkål är också vitt med ljusgröna blad kring huvudet, och broccoli kan vara mörkgrön eller ibland lila strimmor genom det.

De två grönsaker har vissa likheter när de är kokta, i smak och lukt. Blomkål är mer sannolikt att ha en övergripande delikat smak och broccoli tenderar att smaka "grönare" med starkare smak. Både grönsaker absorbera smak bra, men blomkål kan vara bättre anpassade till rätter där du inte vill lägga en massa extra smak.

Näringsmässigt, både grönsaker har massor att erbjuda. En halv kopp (92 gram) av kokt broccoli innehåller en knappa 26 kalorier och 3 gram kostfiber. Detta Veggie är rik på vitamin C, vilket ger dig mer än 60% av USA: s rekommenderade dagliga intaget av denna vitamin. Det har också utmärkta av vitamin A och den helt saknar fett.

Som en jämförelse har blomkål något färre kalorier i samma portion. Båda grönsaker har ungefär samma nivåer C-vitamin. Blomkål har en något lägre halt av kostfiber, cirka 2 gram per en halv kopp servering. Den saknar också en viktig sak som broccoli ger i överflöd. Det finns ingen A-vitamin i blomkål, och om du letar efter mat med högt vitamin A, kanske du vill hålla fast vid broccoli.

Om du inte kan välja mellan dessa grönsaker, överväga försöker den broccoflower ®. Detta är en nyutvecklad broccoli /blomkål kors som kombinerar smak av både grönsaker. Färgen kan vara en ljus ljus grön, och klustrade huvuden har en ovanlig form som vissa säger ser nästan främmande. Om du vill dina barn att äta något av dessa grönsaker, men de vägrar, kan du överväga att tjäna broccoflower ® eftersom dess utseende är ovanligt. Alien anläggning med ostsås kan låta gott att picky ätare med bra fantasi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.