Vad är några tips för odling av sockermajs i trädgården?

Sockermajs, färsk från trädgården, är en av de enkla glädjen i slutet av sommaren. Det är den perfekta sida skålen för valfritt antal måltider och kan förberedas flera olika sätt. Det är inte svårt att odla din egen sockermajs. Genom att följa dessa enkla tips kan du att njuta av majs från egen trädgård i sommar.

Odling sockermajs tar lite planering. Jorden måste vara redo innan du börjar. Sockermajs måste planteras i ett område som får minst åtta timmar sol en dag. Jorden bör vara väldränerad och har ett pH-värde mellan sex och sex och en halv. Detta nummer kan uppnås genom att förändra jorden. För att höja pH-värdet kan pulveriserad kalksten blandas i jorden på hösten innan du tänker plantera majs. Ko eller kyckling gödsel kan även höja pH-värdet, vilket är anledningen till jordbrukare sprida stallgödsel på sina sädesfält.

Sockermajs bör planteras efter alla hot om frost i området. Jorden bör vara minst 60? F (15,5? C), varmare för sötare sorter. För de flesta områden innebär detta plantering i maj eller juni. Sockermajs sorter bör inte blandas ihop när plantering, på grund av korsbefruktning. För att förhindra detta bör sockermajs sorter planteras på minst 900 fot (300 meter) från varandra. Corn frön ska planteras en tum djup, en fot isär. Flera rader, minst fyra, bör planteras för att få bästa pollinering. Rader bör ha ca 32 inches (82 cm) mellan dem.

Corn måste vattnas ofta för bästa tillväxt. När säden har börjat växa, växter kräver en tum vatten en vecka, mer om det finns en särskilt varm och torr stava. Ogräs och skräp bör avlägsnas från hela majs stjälkar regelbundet. När plantorna är åtta inches (20,3 cm) lång, och igen när de börjar växa tofsar, tillämpa ett kvävegödsel.

Djur kan vara ett verkligt problem när de odlar sockermajs. Detta problem börjar när säden är första planteras. Djur kommer att gräva upp och äter frön. Djur, speciellt rådjur, kommer också att äta majs växter och sockermajs själv. Det finns flera sätt att hålla djur av din säd.

Det första sättet är att bygga ett staket runt din trädgård. Detta kommer att hålla de flesta djur ute. Plantering squash i med majs, en indianska traditionen, kommer också att bidra till att hålla djuren ute. Den vinstockar är taggig och svår att gå igenom. Använda en bugg motbjudande spray på majs kommer att bidra till att hålla trädgården skadedjur i schack. Bug spray kommer i många varianter. Förstöra stjälkarna efter skörd kommer också att hjälpa till att hålla buggar bort.

Corn är redo för skörd när den når "mjölk" skede. Detta är ungefär tre veckor efter silke runt majs visas. Det bästa sättet att kontrollera majs är att skära ner en del av siden och skalet, kontroll av majs själv. När genomborrade kommer majs läcka en mjölkvit vätska. Super-söta sorter kommer att läcka en klar vätska. Corn bör skördas tidigt på morgonen. För att ta bort majs från stjälken, vrida dem i botten och sedan dra dem. Efter skörden skall majs förvaras i svala temperaturer, runt 38? F (3? C) och användas inom några dagar.

Odling sockermajs är enkelt, och ett bra sätt att njuta majs för en mycket låg kostnad. Trädgårdsbutiker inte bara säljer utsäde och verktyg trädgårdsarbete du kan behöva, men kan också ge dig ännu fler tips, inklusive information om de bästa gödselmedel och sprayer bugg för ditt område. Genom att hålla dessa tips i åtanke när de odlar sockermajs, är du garanterad nästan en stor sensommaren skörd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.