Vad är några små träd jag Kan Pot och Ta med inomhus?

Det finns många små träd som växer bra i krukor inomhus. De flesta är tropiska sorter som skulle växa ganska stort ute i deras naturliga livsmiljöer. Vissa träd är lätta att odla inomhus, medan andra kräver mycket speciella förhållanden ljus och fuktighet. Husdjur träd kan ge en dekorativ kontaktpunkt för ett rum, och är effektiva för avhärdning en skarp eller institutionell miljö.

Innan du väljer små träd att växa inomhus, fundera över var du vill placera dem. Hur mycket ljus kommer varje träd få? Hur mycket utrymme du har för dem? Vilka är de typiska temperatur och den fuktighet i rummet? Hur mycket tid vill du ägna åt vård av små träd? Genom att svara på dessa frågor kommer du att kunna välja små träd som kommer att frodas i det utrymme du har för dem, och som passar dina behov.

Ficus träd är populära små träd eftersom de är lätta att odla, härdiga och kräver medium ljus. Det finns flera sorter av Ficus som kan växa bra inomhus. Fiol-blad figur-döpt efter formen på sina stora blad är en populär inomhus träd som kan växa ganska höga, om det är tillåtet. The Benjamin Ficus är ett annat populärt val. Detta träd har en traditionell träd form och tjockt, glänsande gröna blad som är tre till fyra inches lång. Detta träd är benägen att släppa sina blad som inte skadar trädet, men det kan ställa till och resultera i en högställd utseende.

Dracenas är bra alternativ för en liten inomhus träd. Dessa träd har långa taggiga blad ovanpå en tunn, ofta slingrande stam. Olika sorter av dracenas har olika färgade blad, och den böjda stammen sorterna är mycket statylik. Dracenas är mycket lätt att odla, tuffa växter som kräver mycket lite uppmärksamhet och tolerera olika ljusförhållanden.

Ett annat litet träd som gör bra inomhus är Norfolk Island Pine, som egentligen inte är en tall, men i Araucaria familjen. Detta är ett barrträd som vintergröna träd med needled grenar som strålar ut symmetriskt från ett centrum stam. Dessa träd är utmärkta levande julgranar. De behöver medium för starkt naturligt ljus för att trivas och göra bäst i ett svalare miljö, runt 65 grader Fahrenheit, med svalare nätter. Om placeras nära ett fönster bör trädet vändas regelbundet för att bibehålla symmetri.

Vissa sorter av citrus träd, palmer och kaffe kan odlas framgångsrikt inomhus. Dessa träd är mycket svårare än de andra dock, och är fussier om deras odlingsförhållanden och kräver mer underhåll och skötsel. Medan de flesta människor kommer att kunna behålla dessa träd vid liv inomhus, hålla dem ser robusta och friska beror på att ge rätt förutsättningar av ljus, fuktighet och temperatur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.