Vad är några sätt att skydda mitt hem när jag reser?

När du tar semester kan du naturligtvis vara bekymrade över hur du skyddar ditt hem när du reser. Naturligtvis är en gäller ett eventuellt inbrott medan du är borta från hemmet. Du måste också skydda ditt hem när du reser från brand eller översvämning som kan uppstå när du är borta.

Det finns många Internet-tips för hur du skyddar ditt hem när du reser. Dessa handlar mest med inbrott frågor och är utmärkta råd att följa. Du kan skydda ditt hem när du reser från eventuella inbrott med följande tips:

  1) Låt en betrodd granne hämta din post och tidningar, eller stoppa dessa tjänster i ditt hem.
  2) Om du planerar att vara borta mer än några veckor, kan du skydda ditt hem när du åker med din gräsmatta slås regelbundet för att ge illusionen av att vara hemma.
  3) Lämna inte nycklarna till ditt hem i alla gömställen utomhus.
  4) Lämna lampor på en timer, eller har grannar besök hemma varannan dag för att sätta belysning, öppna eller stänga draperier, och ge en känsla någon fortfarande är bosatt.
  5) anställa en betrodd housesitter, om du vill vara borta mer än en vecka eller två.
  6) Lämna inte information på telefonsvararen att du inte är hemma.
  7) inte annonsera om att du planerar att vara borta.
  8) Har värva grannar eller lokala grupper se att se upp för ditt hem när du är borta, och hjälper dig skydda ditt hem när du reser.

Du kan även skydda ditt hem när du resa från eventuell brand eller översvämning på grund av trasiga ledningar genom att hålla en checklista du ser innan du lämnar din bostad. Om du inte använder en housesitter bör du koppla bort större hjälpmedel, såsom TV, datorer, tvättmaskiner och torktumlare. Att koppla ur kylen är en dom kalla, eftersom det kan lukta ganska illa efter några dagar av att vara avstängd.

På din checklista du bör innehålla:

  1) Alla Vitvaror unplugged
  2) Alla lampor avstängd
  3) Alla dörrar låsta och fönster säkrade genom lås
  4) Inga badrum eller andra typer av supportrar kvar på
  5) Alla apparater som kaffekannor och strykjärn avstängd
  6) Stäng av gas till hem för att skydda ditt hem när du reser från gasläckor
  7) Om du reser under vintern, och det finns en möjlighet till fryspunkten, se till att ställa in din värmare (du behöver för att hålla din gas) till en låg inställning, men väl över noll
  8) Se till att isolera ledningar som är utsatta för frysning och bryta
  9) Ta bort utomhus slangar och isolera krokar

Om du verkligen går igenom en lista som denna och kontrollera varje objekt, du är mycket troligare att skydda ditt hem när du reser. Du kanske också vill att polisen veta om din frånvaro förlängs. Detta tenderar att fungera bra i små samhällen, men i stora grupper får det inte vara lika effektiva.

Du kan även skydda ditt hem när du reser om du har en Home Security System som kontrolleras av vaktbolag . Många säkerhetsföretag gör dagliga kontroller av ditt hem för att vara säker på att det fortfarande var oskadda. Också det kan vara värt att se till att ditt hem är väl synlig för grannar.

Plan för att minska höga buskar som skymmer inför ditt hem, som en inbrottstjuv är mer troligt att hitta ett hem som är privat ett enklare mål. Om du bor i områden brandfaran, se till att skydda ditt hem när du reser genom att följa brandkåren rekommendationer om att minimera borste, skogbevuxna eller gräsytor som skulle lättare sprida en brand. Planerar att ha sådana saker putsas bort ett par veckor innan du åker.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.