Vad är det bästa sättet att ta bort läppstift från kläder?

Om du någonsin försökt att ta bort läppstift från dina kläder, du vet nog att det är inte alltid en lätt uppgift. Många av dagens läppstift är utvecklade för att sudda bevis och långvarig. Nedan följer några tips på hur du tar bort läppstift från tyg.

Innan åtgärder för att avlägsna läppstift eller andra fläckar från tyg, är det viktigt att läsa klädmärke och notera rengöringsinstruktioner. Om du plats städning, sandskädda på fläcken bara, när Du masserar en fläck, mal du den i djupare och orsaka fibrerna försvagas. Dessutom får det inte färgas kläder i torktumlaren om inte fläcken helt tas bort. Värme gör att fläcken blir en permanent del av kläderna. Undvik att stryka färgade kläder av samma orsak.

Om du är utsatt för färgning dina kläder med smink, kan du överväga att tillämpa det efter att du är klädd. Om detta inte är möjligt, drapera en siden halsduk eller näsduk över ansiktet innan du drar på en blus eller tröja. Använd ett tyg du inte har något emot färgning och dra på kläderna försiktigt för att undvika kladd.

Det är bara meningsfullt att använda makeup remover för att ta bort läppstift från dina kläder. Kontrollera ingredienserna första dock att se till att rengöringsmedel är förenliga med tyget. I de flesta fall kan du sandskädda lite av makeupremover direkt på tyget och gnugga lite, och fläcken borde lyfta rätt av. Tvätta som vanligt.

Om ditt material är endast kemtvätt, att du inte vill bråka med den. Har din kemtvätten bort läppstift från tyget snarare än att försöka själv. De är professionellt utrustade för att hantera sådana fläckar och kommer att ha ditt plagg ser så gott som ny på nolltid. Var noga med att peka på fläcken ut i förväg, eftersom de kan behöva ta särskild omsorg.

Rubbing alkohol kan bidra till att ta bort läppstiftet. Sätt en liten mängd på kläderna och torka tills fläcken har försvunnit. Detta kan behöva upprepas flera gånger tills fläcken är borta. "Rinse" tyget genom uppsugning med kallt vatten.

För att ta bort läppstift från kläder, gnid in lite vaselin och massage tills fläcken försvinner. Om en fet fläck är kvar, strö på några bakpulver att absorbera och tvätta som vanligt.

Hårspray inte bara arbeta på bläck fläckar. Använd den för att ta bort läppstift fläckar också. Spraya lite på och torka med en fuktig trasa. Upprepa tills fläcken är upp och tvätta som vanligt.

Slutligen, om du har en fläck som bara inte kommer att komma ut, kontakta läppstiftet tillverkarens linje kundservice. De är noga med att ha gott om användbara tips som hjälper dig att ta bort läppstift från dina kläder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.