Vilka olika typer av inomhus Lekplatsutrustning?

inomhus lekredskap är inte helt annorlunda än utomhus strukturer, men de är i allmänhet mindre, mjukare och mer modulära. Lägga till en interaktiv roliga och kreativa spel till butiker, daghem restauranger, förskolor, parker, kyrkor och till och med hem, finns det för olika typer av inomhus lekredskap som syftar till att lära barnen samarbete, utbyte, samordning och fantasifulla spel. De skiljer sig efter storlek, typ, målinriktad åldersgrupp, skicklighet, och modularitet.

En särskilt tillgänglig modell bland olika typer av inomhus lekredskap är en golvmatta. Underlagsmattor ibland kombineras med andra aktiviteter, men i sig de är mycket effektiva på att hålla barnens intresse. Dessa är gummi, mattor, eller plast delar av golv som är färgade eller vävda att bilda pussel, spel eller labyrinter. Till exempel kan de ha en Tic-Tac-tå spelplanen med kardborre X och O, eller en travbana med liten filt bilar.

hinderbanor är ett mer fysiskt spel system. Denna typ av inomhus lekredskap kombinerar kreativitet med motion. En hinderbana har olika element som kan användas separat, men det är konstruerad för ett barn att gå igenom successivt. Dessa utveckla barnets motorik. Till exempel kan kursen har barn glida ner en ramp, balans över en bom, klättra ett rep vägg, hoppa ner en plattform, glida ner en brandman: Stavhopp, och drar sig själva över apa barer.

Obstacle kurser kan ses som ett sätt att spela med ett storskaligt spela system som en djungel gym. Dessa flera nivåer, plast strukturer tillåter många barn att klättra, gunga, hoppa, glida, hänga och tumla när de navigerar på olika områden. Dessa typer av inomhus lekredskap finns fasta på bygdegårdar och skolor för att hantera en hel klass av barn under dagvård eller rast.

uppblåsbara hoppborgar är ett annat exempel på inomhus lekplatsutrustning. Dessa blåses upp plattformar eller rum som låter barnen hoppa, studsa, och tumla utan rädsla för att falla eller slår en hård yta. Ibland är de kombineras med andra leksaker som plast kulor eller mjuk frisbee. De finns i en mängd olika tematiska former, mest populärt slott, men också karuseller och rymdskepp.

En sista mindre skala typ av inomhus lekredskap har blivit populärt för föräldrar att ställa upp i sin egna hem. Mjuk, modulär, tyg rör ser ut som labyrinter marsvin men ger mer att anpassa sig till barn. Dessa rör, med stöd av tråd av böjbar plast, kan kopplas ihop för att göra långa tunnlar. De kommer också att ansluta till inre rum, exempelvis tält, för att skapa många möjliga layouter. Äldre barn kommer att ha kreativ kontroll över dessa rör, då dessa krypa igenom dem, spela hide-n-söka, tagg eller slå läger inne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.