Vilka olika typer av Jordvärme Kylsystem?

Ordet geotermiska kommer från två grekiska roten ord som betyder jorden och värme . Vid första anblicken kan det verka bakåt och improduktiva att använda jordens värme för att kyla en struktur, även om det är grunden för geotermiska kylsystem. Geotermisk energi utnyttjar den relativt stabila temperaturer på jorden eller grundvatten flera meter under ytan på ett område för att värma eller kyla en bostad eller arbetsplats. Jordvärme kylsystem är ett av de mer miljövänliga, eller grön , metoder för temperaturkontroll för byggnader.

Geotermisk energi har använts i århundraden för uppvärmning och kylning, men tekniken måste förväg för att göra det ekonomiskt lönsamt för vardagsbruk kommersiellt bruk. Staden CHAUDES-Aigues, Frankrike, krediteras med att ha världens första storskaliga geotermisk värme-och kylsystem, med utnyttjas vatten från närliggande varma källor med början den 14: e talet. I 1852, patenterade Lord Kelvin första värmepump i Schweiz, och i mitten av 20th Century, vissa geografiska områden, vanligen sådana kring tektoniska plattor eller naturliga varma källor, började använda geotermisk energi i ett nationellt värme och kyla situation. När ny teknik uppfinns, blir användningen av geotermisk kylsystem mer utbredd.

Jordvärme värme-och kylsystem finns i en mängd olika modeller, som alla fungerar lite annorlunda. Det finns inomhus och utomhus komponenter till varje modell, med en medlare emellan. I allmänhet kommer en geotermisk värme-och kylsystem utvinna värme ur marken eller grundvatten och förmedla dessa genom en serie av rör, som får eller inte får innehålla en blandning av vatten och frostskyddsmedel. Vätskan cirkulerar, och el extraherar värme från rörsystemet och inlåning det inomhus om det primära målet är uppvärmning, eller utomhus om det primära målet är att kyla området.

Det är antas att mark och vatten ungefär 4 fot (1,22 meter) till 6 fot (1,83 meter) under marken ligger på en nästan konstant temperatur året runt, och utnyttja denna statiska temperatur kommer att bidra till värme och kyla ett hem mer effektivt. USA Naturvårdsverket uppskattar att kostnaderna för drift geotermisk värme-och kylsystem är 30 till 70 procent mindre än den genomsnittliga hem för uppvärmning, och 20 till 50 procent mindre för kylning. Jordvärme kylsystem anses vara en hållbar resurs, och på vissa platser energiföretag ge säsongsbunden rabatter till villaägare som installerar dem.

Jordvärme kylsystem anses mer energisnåla och kostnadseffektiva. Eftersom geotermisk värme-och kylsystem använda naturresurserna, kostnader för användning är i allmänhet mindre än konventionella värme-och kylsystem. Vissa modeller av geotermisk kylsystem kan användas för uppvärmning av vatten också, och vissa modeller är utrustade med automatiska termostater för att hålla temperaturen konstant och bekväm.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.