Vilka är fördelarna med en Frontmatad Tvättmaskin?

I ett land som USA, där toppmatade tvättmaskiner är populära, de flesta möter bara en Frontmatad tvättmaskin på den lokala kommersiella tvättstugan. I många andra länder är den frontmatade tvättmaskinen mycket mer benägna att inuti privata hem. Det finns ett antal fördelar som ingår i en Frontmatad tvättmaskin.

Den största skillnaden mellan en toppmatade och frontmatade tvättmaskin är hur kläderna placeras inuti. En toppmatade tvättmaskin har en ledad lock ovanpå, så att kläderna som kan monteras i ett horisontellt orienterade vattentät badkar. I centrum av detta badkar är en anordning som kallas en agitator. Agitatorn uppgift är att snurra på kläder genom tvålvatten. En Frontmatad tvättmaskin har ingen central agitator, men använder allvar och sidomonterade paddlar att agitera kläder. När dörren är stängd, är den fortfarande låst mekaniskt tills diskprogrammet är klart.

En fördel med en Frontmatad tvättmaskin är en ökad kapacitet. Eftersom det inte finns någon central agitator, den horisontellt orienterade trumman rymmer minst 20 till 30% mer kläder per last. För en stor familj kan det betyda att köra endast tre laster i en Frontmatad tvättmaskin jämfört med fem-i-topp loader. Färre laster ofta översätts till besparingar i gas-och elräkningar och vattenförbrukningen.

A Frontmatad tvättmaskin är också skonsammare på kläder och allmänt tystare att använda. Istället för ett centraliserat agitator bokstavligen ta tag i kläder och smörj dem, bladen på en Frontmatad tvättmaskin plocka försiktigt upp kläderna och låta dem falla ned i såpvatten. Jorden är fortfarande bort av en agitera åtgärder, men allvar gör det mesta av arbetet. Skonsammare agitation kan förlänga livslängden på kläder avsevärt. Som toppmatade tvättmaskiner ålder tenderar de att bli bullrigare och mer sannolikt att bli obalanserad. En Frontmatad tvättmaskin sällan blir obalanserad av från vikten av tunga föremål.

En annan fördel med en Frontmatad tvättmaskin är mindre vatten och diskmedel användning. En toppmatade tvättmaskiner måste använda så mycket vatten att den högsta nivån på kläderna. En Frontmatad tvättmaskin, å andra sidan bara använder så mycket vatten att ungefär den nedre tredjedelen av badkaret som mest. Kläderna dras genom vattnet, inte vattnet genom kläderna. Rengöringsmedel avsedda för frontmatade tvättmaskiner använda en lägre sudsing formel, och är tänkta att släppa olika rengöringsmedel vid olika vattentemperaturer. Faktum är att en Frontmatad tvättmaskin ofta innehåller egna värmeelement för att hålla vattnet vid en idealisk temperatur för tvättning.

Många konsumenter finner också att en frontmatade tvättmaskinen tar bort mer vatten under den sista centrifugeringen. Detta innebär ofta i kortare torktid, vilket motsvarar besparingar på el. Dessutom en Frontmatad tvättmaskin kan arbeta tillsammans med en stapelbar torktumlare för att spara utrymme i tvättstugan. En standard toppmatade tvättmaskinen inte kan staplas med en vanlig elektrisk tork. Tillverkarnas försök till en staplad toppmatade kombination ofta begränsar brickan lock utbud av rörelse. Någon sådan konstruktion finns problem med en Frontmatad tvättmaskin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.