Vilka är de olika sätt att definiera kanten av en trädgård?

Olika sätt att definiera kanten av en trädgård ska också definiera humör, formalitet, geometri och totala effekten av ditt landskap. Hardscape element, t. ex. en väg gjord av gatsten, tegel eller cement, kommer att ge en exakt gräns på gräsrotsnivå. Mjukare möjligheter innehålla en rad av träd eller häckar, en spaljerade vindruvor, eller bara en annan variant av trädgården. Kreativa sätt att definiera kanten av en trädgård ger visuellt intresse, lägga till funktioner och hjälper din trädgård frisk.

Ett lågt staket är det mest traditionella strategin för att definiera kanten av en trädgård. En enkel trä strejkvakt stängslet kommer att göra susen. Järn staket eller stängsel vinyl fungerar på samma sätt men med tanke på ett annat intryck. Variationer på stängslet är bland annat spaljéer. Spaljéer är crisscrossed väggar av trälister, oftast ceder eller redwood som stöder vinstockar. Stängsel kan du se genom till trädgården, eller tidigare i trädgården, men ändå ge en exakt linjär gräns.

Structures lägre till marken kan definiera en gräns som tydligt kommer att definiera kanten av en trädgård. Till exempel är en böjd spår av tegel eller sten flod enkelt att sätta i marken. Utan så mycket höjd, mark gränser är mjukare och mer organiskt, och låter dig rensa eller klippa växter för att upprätthålla gränsen. Ofta, tegel eller sten separata en bädd av blommor från en gräsmatta.

Skapa en design som kommer att definiera kanten av en trädgård kan vara så enkelt som att ta sin kant till slutet av marken. I denna typ av gräns, ger trädgården vägen för artificiell golv. Det kan vara en smal, slingrande stig av asfaltläggare, en fyrkantig tegelsten uteplats, eller en cement gångväg. Dessa är mer permanent sätt avgränsar en trädgård. Formella trädgårdar ofta korsas i ett geometriskt mönster av asfalterade vägar för att skapa symmetriska former.

Ett mjukare sätt att definiera kanten av en trädgård är att segue till en annan trädgård. Till exempel kan ett område vildblommor ge vika för en gräsmatta och några fruktträd, prydliga rader med kål och majs kan gränsa intill cirkulär planteringar av örter. Våra ögon kommer naturligtvis att skilja dessa olika växande utrymmen utan att behöva en fysisk avgränsare.

Andra, mer innovativa sätt att definiera kanten av en trädgård inkluderar användning av skulpturer eller vatten element. En koi damm, reflekterande pool, eller till och med vin fat fyllt med hästsvans kommer att avbryta den torra marken med freden i vattnet. Om du har utrymme, en bäck, vattenfall, eller damm med ett plaskande fontän ger ett slags ljud gränsen.

Skulpturer, oavsett om Fågelbad, kinetisk metall konstverk eller figurklippning, är andra märkbara faktorer som kan definiera kanten av en trädgård. Montera några intressanta skulptur vid midjan eller ögonhöjd och besökare hem till dig använda den för att orientera sig till kvadranter av trädgården. Dekorativa birdhouses kan sitta på piedestaler, som kan birdfeeders eller Fågelbad.

Slutligen, en förändring i höjd, flankerad av korta, bergväggar eller plankor, ger steg för att din trädgård. I århundraden har människor radhus deras trädgårdar att dra nytta av sluttande sluttningar. Trappor eller ramper kan ansluta olika din gård och definiera kanten av en trädgård i en intressant och estetiskt tilltalande sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.