Vad bör jag tänka när man väljer en fastighetsmäklare?

Oavsett om du vill köpa en bostad eller sälja ett, att välja en bra mäklare är viktigt. Det kan finnas många fastighetsmäklare att marknadsföra sina tjänster till dig, men du bör välja en som vet din specifika plats mycket bra. Definitivt beakta alla agenter i ditt område, men även göra ett välgrundat beslut, eftersom ditt val kan du spara pengar.

En bra fastighetsmäklare vet hur man förhandlar erbjudanden och hjälper dig att ringa eller ta emot rätt erbjuda, beroende på om du ska köpa eller sälja, förstås. När du säljer ett hem, ett listpris som är för hög till att börja med skulle kunna sätta upp många köpare som annars skulle vara intresserade av ditt hem. Men om notering priset är för lågt, kan du förlora pengar och avfall din tid som människor kan erbjuda ännu lägre priser du inte är beredd att acceptera. Det pris du erbjuder eller accepterar bör huvudsakligen baseras på marknadsvärde. En erfaren, kan informeras fastighetsmäklaren ge dig en korrekt analys om vad ditt hem, eller i hemmet du intresse av, är värt.

Det är en bra idé att intervjua flera aktörer innan man beslutar om det som bäst representerar dina intressen. Välj en agent som förstår ditt område om du säljer och de områden som du funderar på att flytta till om du köper. En bra fastighetsmäklare kommer att ge dig och förstå comparables i ditt område. Comparables är resultaten av de priser till vilka liknande bostäder i samma område sålts. Kunskap om vilka egenskaper som liknar ditt såldes kan ge dig en korrekt uppfattning om vad ditt hem är värt eller vad det hem du är intresserad av att köpa är värt.

En bra fastighetsmäklare har också relevant information om skolor, affärer och alternativ vård i området. Han eller hon är förtrogen med hur man skall annonsera, ordna och övervaka öppet hus. Ett bra sätt att en hitta en fastighetsmäklare är att gå på öppet hus själv och möta agenter där.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.