Vad bör jag tänka när man köper en motorsåg FORMERARE?

Med regelbunden användning, sågkedjor bli matt, vilket leder till grova, ojämna nedskärningar och en mycket långsammare styckningen. När detta inträffar såg en kedja FORMERARE används för att slipa kedjorna och ge nya liv tillbaka till det elektriska verktyget. Det finns flera saker att tänka på när man köper en motorsåg bryne, bland annat storleken på kedjor, till ett belopp av kedjorna skärper regelbundet, huruvida, eller inte, du vill ta bort de kedjor, och var du vill montera enheten.

Motorsågar är utrustade med flera olika storlek kedjor. De mest populära storlekarna innehåller 1 /4 tum (0,635 cm), 0,325 tum (0,826 cm), 3 /8 tum (0,95 cm) och 0,404 tum (1,02 cm)-pitch kedjor. Vissa motorsågen Brynen ska rymma alla dessa storlekar, medan andra kommer att samarbeta med en storlek bara. Om du köper ett bryne för en viss motorsågen du använder regelbundet, är det mer kostnadseffektivt att köpa en vässare innebar speciellt för denna storlek.

Mängden motorsågar att man ska skärpa regelbundet , och hur ofta du måste slipa dem, bör vara en stor avgörande faktor i den typ av motorsågen bryne du köper. Om du skärper motorsågen mindre än en eller två gånger i månaden, en hand fil bör fungera bra. Det gör en snabb, enkel resharpening utan att ens behöva ta bort kedjan från sågen. Om du vässa din sågkedjan ganska ofta, eller skärpa ett par olika kedjor kan MINISLIP göra jobbet inom rimlig tid, utan att ta bort kedjan från sågen. Slipning en stor mängd kedjor i en rimlig tid kräver användning av en full-size, bänk eller väggmonterade kvarn.

Ta bort såg kedjor och ställa tillbaka på kan vara en tidskrävande krångel. Många människor slipper att göra detta med en hand fil eller en mini kvarn för att vässa sina bojor. Med hand-filen innebär att placera motorsågen i ett skruvstäd och skärpning varje enskild sågtandade till en punkt. En mini Kvarnen drivs av en 12 volts batteri. Fäst vässare till sågen, medan den sitter fast i skruvstädet, och det kommer att slipa flera tänder på en gång. Andra Brynen kräver att du tar bort kedjan, även om många kommer att låsa och låsa upp, kedjorna för dig, via en hydraulisk hjälp.

En professionell storlek motorsåg bryne kan monteras ett, två, olika sätt. En modell monteras direkt på en arbetsbänk. En bänkslipmaskin kan fungera effektivt i en mycket liten mängd utrymme. Väggfäste slipmaskiner är mycket högre och kräver en stor mängd arbetsyta. Detta måste beaktas vid planeringen av installationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.