Vad bör jag tänka när man köper en krukväxt i present?

En krukväxt kan göra en stor gåva när det är väl vald. Krukväxter är ofta uppskattat för att det är miljövänliga och bidrar syre till husen de bor i, medan den avfall i samband med snittblommor. Växter kommer också att lägga till inredning av ett hem, vilket gör dem särskilt lämpliga som inflyttningspresent presenter till personer som just har flyttat in i ett nytt hem. Det finns några saker att tänka på när man väljer en anläggning som kommer att göra gåvan mer sannolikt att bli uppskattad.

Om möjligt hjälper det att fastställa att någon verkligen vill ha en anläggning. Om mottagaren inte har några krukväxter, kan detta innebära att han eller hon inte vill handskas med dem, eller är bekymrad över mässar, i vilket fall en anläggning skulle göra en dålig present. Be några väl formulerade frågor kan avgöra om någon skulle välkomna en krukväxt.

Enkel vård är en annan viktig faktor. Vissa människor spenderar mycket tid att ta hand om sina krukväxter, och de har investering av energi i sin lummiga housemates. Andra människor kanske föredrar växter som ficus, bambu och växter spindel som frodas på minimal uppmärksamhet och inte kräver gödsling, beskärning och annan vård. En orkidé, till exempel, skulle göra en dålig present till någon som tenderar att döda krukväxter.

Halten av tillgängligt ljus i hemmet bör gå till ett urval av krukväxt också, eftersom det skulle vara en skam att presentera någon med en anläggning som kommer att dö av brist på ljus eller för mycket ljus. Tänka på design systemet och känslan av ett hem rekommenderas också när man väljer en anläggning och en kruka. Någon med en asiatisk stil hus skulle sannolikt inte uppskatta en philodendron i en MACRAME plantageägare, till exempel, och någon med en italiensk stil hemma kan njuta av en murgröna figurklippning i en lergods kruka. Om en växt och kruka ser ut som de skulle passa bra i ett hem, kommer gåvan troligen att uppskattas mycket, eftersom vissa trodde har uppenbarligen gått i valet.

potentiella toxiciteten är en viktig fråga som man ibland glömma när man väljer en krukväxt. Om någon har husdjur, en förteckning över de anläggningar giftigt för husdjur bör konsulteras för att bekräfta att en krukväxt ska vara säker, och växter giftiga för människor bör undvikas för familjer med små barn. Att välja en planta som inte kommer att skada några medlemmar i hushållet är i allmänhet tillrådligt, såvida inte en sänder en mycket specifik typ av budskap.

Slutligen är det en bra idé att tänka på att välja en anläggning som har någon slags mening för mottagaren, eller en anläggning som kompletterar förhållandet mellan givare och mottagare. En vän försöker göra upp efter ett argument skulle kunna överväga tungan-i-kind gåva av en fred lilja, till exempel, medan någon sorg död en förälder som älskade rosor kanske som en liten te ros.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.