Vad är skillnaden mellan akryl och akvarier av glas?

Det finns en hel del skillnader mellan akryl och glas akvarier.

Glas är en lång tid favorit hos många akvarister eftersom det är tradition och därför har en trogen följande. Akvarister som gynnar glas tror akryl är ett dåligt val, eftersom det repor lättare än glas. Även om detta är sant, akryl har många fördelar jämfört med glas.

För det är akryl 17x starkare än glas, mjukare och mer flexibelt än glas, vilket gör den mycket stöttålig.

För det andra väger akryl 50% mindre än glas, vilket gör det mycket mer portabel.

För det tredje, isolerar akryl 20% bättre än glas, som minskar temperaturskillnader och sparar om uppvärmning och räkningar kylaggregat.

Om dessa förmåner inte är tillräckliga, är sömmarna av akryl tankar molekylärt svetsas. Hartsen används för att täta dem kemiskt smälter två delar av material till ett fast stycke för en tydlig polerad söm som är praktiskt taget inte att läcka.

En annan fördel med akryl är att det har en öppenhet betyg på 93%, vilket är klart som optiska glas. I själva verket akryl passerar de mot bakgrund av alla kända material.

Av alla dessa skäl så gott som alla moderna offentliga akvarier är gjorda av akryl. Och medan akryl kan repa, är repor lätt stativ av akryl utan att ta bort fisk eller vatten.

Många myter har lagts till vila om akryl. Vissa trodde att det skulle kunna bli spröda eller gult med tiden. Plast kan göra detta, men akryl inte. Andra tror akryl tankar båge och förvränga. En akryl tank gjorts för att korrekt specifikationer kommer inte att böja eller snedvrida. Ett förbehåll om akryl att min vara viktigt att veta är dock att det är brandfarligt. Du kommer inte vill skapa stämning genom att sätta ett brinnande ljus på toppen av din tank.

Den bästa typen av akryl för ett akvarium är inhemska akryl. Polycast är ett utmärkt varumärke, men andra märken kommer också att göra en enastående akvarium. Rohm and Haas, Cyro Acrylite, och Lucite är bara några.

När du söker efter en akryl tank toppen som har utskärningar för filter och tillträde bör vara samma tjocklek som väggar och botten. Observera också att akryl akvarier behöver akvarium står att stödja hela botten av tanken att fördela vikten jämt.

Fler akvarister varje dag vänder sig till akryl på grund av dess många fördelar. Om du byter från ett glas tank till en akryl tank, kom ihåg att använda akryl verktyg för att rengöra väggarna i tanken, aldrig en rakkniv. Du kan köpa stora plast blad för detta ändamål.

Glas tankar har spelat en historisk roll i fishkeeping och kommer att fortsätta att ge nöje för dem som förblir lojala. Men i en objektiv bedömning av fakta finns det ingen tvekan om att akryl tankar är den våg av den nuvarande och den våg av framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.