Hur kan jag hålla Getingarna bort från min Hummingbird Feeder?

en kolibri feeder är ett bra sätt att locka till sig kolibrier in på gården, men getingar kan också dra till sig söta nektar. Det finns några saker du kan göra för att hålla din kolibri matare geting-fri.

Getingar och bin dras till färgen gul, medan kolibrier attraheras av rött. Ofta röd matare kommer med gul plast blomblad kring dricka hålet. Gult är bara där för att göra kolibri mataren mer attraktivt för köpare, inte kolibrierna. Prova att måla kronbladen röd, men var noga med att inte få måla för nära, eller inuti dricka hålet där en hummer näbb lyckades skrapa färg flingor iväg i nektar. Se till att färgen är torr innan du hängande kolibrin mataren.

Några fågelholkar är utformade så att kolibrierna måste dopp djupt för nektar, för djupt för en insektens snabel att nå. Denna typ av kolibri matare avskräcker naturligt getingar och bin som kan lukta av nektar, men kommer snart att överge orsak att försöka få till det.

I andra fall upplever att det enklaste sättet att ta itu med getingar och bin på en kolibri matare är att ge dem sin egen "feeder" med supermättade socker vatten. Detta skulle kunna vara något så enkelt som ett grunt fat. Hummingbird nektar blandas som en 4:01-lösning, så se till att getingen nektar är mycket sötare. Flytta getingen skylt bort från mataren en fot varje dag tills den ligger en bra bit bort. Insekterna kommer att dras med socker-rika plåt, lämnar kolibri matare till kolibrierna.

En annan lösning som fungerar för vissa är att helt enkelt flytta kolibri mataren när getingar har upptäckt den. Kolibrierna hittar mataren även om det är flera meter bort, men getingar och bin kommer att ta en stund att fånga den. När de gör, kan du flytta mataren igen. Denna lösning kommer inte att fungera för fönster matare men kan fungera för varvet matarledningar.

Slutligen rekommenderar vissa människor använder en liten klick ricinolja på kronbladen eller röret som omger dricka hålet. Insekter är ovilliga att stå på vissa ytor, och kommer att avskräckas från mataren. Dock inte får olja i eller nära dricka hålet. Inriktningen på en geting eller bi är sådan att olja vid hålet är onödigt, och du vill undvika kontaminering av nektar eller skapa en situation där kolibrierna få olja på dem själva eller deras näbbar. Observera att olja kommer att köras i värme, så tillämpas mycket försiktigt-en tunn, liten smeta med fingertopparna räcker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.