Vilken typ av Blommor Ska jag Anläggning för ett Old Fashioned Garden?

En gammaldags trädgård är en blomsterträdgård som exploderar med ett upplopp i stort sett odisciplinerade färg varje vår. Många hem i England har gammaldags trädgårdar längs med mer formella trädgårdar, och de traditionellt ses som en plats att koppla av, njuta av dofter i trädgården, och få utomhus. Intresset för gammaldags trädgårdar har återupplivats under senare år och trädgårdsmästare borde veta att det inte finns några fasta regler om vad som bör planteras i en gammaldags trädgård. Om du gillar blommor, plantera dem, och försöker att undvika att göra en mycket regimented eller organiserad trädgården.

De flesta blommor i gammaldags trädgårdar planteras i djup, oregelbundet formade sängar. På baksidan av rabatten är värd höga blommor på stjälkar, medan den mellersta serien har kortare växter och buskar, och framsidan av rabatten har mycket kortare marken täcker. Storleken på en rabatt kan variera kraftigt, från en liten fläck av färg mitt i en gräsmatta till ett stort block och rabatter kan placeras runt blommande skugga träd, dammar, bäckar och andra accenter trädgård. Krypande blommor som jasmin, blåregn, gammaldags rosor, och PASSIONSBLOMMA på spaljéer kan också användas för att lägga dimension, skugga och skönhet till en gammaldags trädgård.

Tall blommor i gammaldags trädgårdar kan vara ganska prålig, och inkluderar stockrosor, stormhatt, Bellflower, pioner, riddarsporren, och fingerborgsblomma. De flesta av dessa blommor kommer i en rad olika färger inklusive lila, blått, rött, vitt och rosa, och de har låg, tät träd och höga blomstjälkar med hängande blommor. Formen på dessa blommor varierar, fingerborgsblomma, har till exempel klockformade hängande blommor, medan stockrosor har mycket runda, öppna blommor som pekar något uppåt. De flesta av dessa blommor kan lätt odlas från frö, och kommer reseed sig varje år.

Några exempel på medelstora anläggningar, vilka brukar låga buskar, inkluderar blödande hjärtan, konvalje, söta William, lupiner, och kosmos. Några av dessa växter har upprätt blommor i färger som rött, lila, vitt och orange, medan andra har hängande klockliknande blommor, som den klassiska vita konvalje och tvåfärgade hjärtan blöder. De ger alla en trevlig mitt urval av höjd, övergångar mellan låg blommor och jord omslag och längre blomningar. Taller liljor kan även planteras i mitten grund av en rabatt för att lägga särskild färg och en blomstrande plåster på grönt när blommorna inte blommar.

Några av de kortaste växter i en gammaldags trädgård har de mest underbara blommor. De omfattar jack-in-the-predikstolen, förgätmigej obemedlade, violer, penséer, gullvivor, vakna robin, små liljor, och ett sortiment av glödlampor. Glödlampor kan även planteras i fronten på rabatten, och inkluderar vackra och doftande blommor som påskliljor, Freesia, narcisser, krokusar och hyacinter. Alla dessa låg blommande blommor kommer att fortsätta att blomma genom våren och i början av sommaren om de regelbundet deadheaded.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.