Vad skulle jag ha runt huset i mål ett strömavbrott?

ett strömavbrott kan vara obekvämt, och om den varar i flera dagar, kan det vara potentiellt farlig. Var beredd genom att hålla ett lager av varor på sidan i händelse av ett strömavbrott, och vet vad du gör om din makt slocknar. Om du bor i ett område med täta stormar eller rullande strömavbrott, se till att lyssna på vanlig radio så att du kan hållas aktuella frågor som kan hota strömförsörjningen.

Mat, vatten och värme är alla mycket viktiga under ett strömavbrott, särskilt för äldre. Håll ett lager av lätt lagad mat och torra klammer på sidan. Konserver, jordnötssmör, och kex är utmärkta val, eftersom de kan lagras under längre perioder. Torkad frukt, nötter och vakuumförpackade livsmedel avsedda för camping också användbart också. Om du har husdjur, hålla lager av torr och konserver för dem.

Håll rikligt med vatten på flaska runt huset, och om du har förvarning av strömavbrott, fylla upp badkaret tillsammans med sänkor, om ditt vatten kommer från ett väl snarare än ett trycksatt kommunala vattensystemet. Detta vatten kan användas för att spola toaletten, gör mat, och utföra begränsad hygien uppgifter under ett strömavbrott.

för att hålla värmen under ett strömavbrott, se till att du har ett lager av ren filtar samt kläder. Om du använder en vedspis, hålla tändved och klyva ved för hand. Om du förlitar dig på elektrisk värme, förbereder sig för att stänga oanvända delar av huset, och bara använda en bärbar värmare som en fotogen värmaren, om den är ventilerad och lämplig för inomhusbruk. För matlagning är ett läger spis ett bra förvärv, även om du inte ska använda det inomhus.

Förutom grunderna, bör du hålla medicinering och viktiga poster händig också, i de fall strömavbrott åtföljs av begränsad tillgång till omvärlden eller en evakuering. Det är också viktigt att ha ficklampor, tillsammans med batterier, och ljus eller lampor orkan och tändstickor. En radio för att lyssna på uppdateringar är mycket användbara, och många butiker säljer handvevad radio så att du inte behöver förlita sig på batterier. Om du har en fast telefon, hålla en vanlig telefon utan trådlös eller elektroniska funktioner runt, så att det kommer att fungera under ett strömavbrott.

Spel, böcker och andra saker att roa dig är också användbara. Om du bor i en region som ofta drabbas av strömavbrott, kan du också överväga att köpa en generator. Se till att ha generatorn professionellt installerade, och hålla bruksanvisningen runt så att du vet hur man använder den. Om familjemedlemmarna inte vet hur man använder generator, beordra dem att låta bli.

I ett strömavbrott, ibland människor hamna på efterkälken. Form ett kvarter nätverk för att skydda er själva och se upp för varandra. Se till att äldre och sjuka grannar gick till under ett strömavbrott, samt husdjur som tillhör personer som är ute i området. Ett grannskap nätverk kan också vara användbart för andra saker, så om du inte har en redan, börja med att göra en telefon lista med dina grannar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.