Vad ska jag tänka på när Donera apparater till en god sak?

När du vill göra något för att göra världen till en bättre plats för någon, är apparaten donation ett sätt att gå tillväga. Donera apparater till personer som kan använda dem eller genom de anordningar på organisationer som kan omvandla dem till kontanter för att hjälpa människor är ett litet sätt kan du göra en skillnad. Om du befinner dig med köksmaskiner på sidan som du vill förmedla, här är några idéer om hur du kontrollerar att de går till människor som kommer att sätta dem till god användning.

Innan du gör någonting med apparaten, se till att alla delar fungerar korrekt. Till exempel, om du planeras donera en spis, kontrollera hur effektiva de element och rengöra ugnen och intervallet grundligt. Detta kommer att bidra till att donerat kaminen kan installeras och börja att dra någon mindre lyckligt lottade mycket snabbt.

spåra och kontakta lokala soppkök och hemlösa center i ditt område. Många av dessa organisationer verksamma på shoestring budget. Donera apparater de kan använda tillsammans med annan utrustning eller för att ersätta äldre modeller som är på sista sträckan kommer att uppskattas mycket. Tillsammans med glädje av att veta din gamla men fortfarande fungerande apparater kommer att hjälpa många människor, kan du ofta också få donationen som ett skatteavdrag.

Ett annat alternativ för att donera apparater är att kolla in lokala välgörenhetsorganisationer som verkar sparsamhet butiker. Många av dem är glada över att få använda anordningar som är i gott skick. Genom att donera till välgörande ändamål av denna typ, gör du det möjligt för dem att generera pengar som kan användas för att hjälpa människor i din hemkommun. Som med de hemlösa centra och soppkök, donera köket till en lokal välgörenhetsorganisation vanligtvis skapar ett skatteavdrag.

Sprid ordet bland era affärsmässiga och sociala kontakter. Låt dem veta att du har använt apparater som du vill donera till en värdig sak. Någon som går på samma hus för dyrkan, arbetar på samma företag, eller bor i samma område kanske känner någon som är i trängande behov av apparaten du vill donera och har inte råd att köpa en. Även om det inte betalas en välgörenhet eller hjälper dig att få ett skatteavdrag, kan du hitta en hel del tillfredsställelse i att hjälpa någon som kämpar just nu.

En annan metod att donera apparater är att tänka globalt istället för lokalt. Organisationer som ger katastrofhjälp på olika platser runt om i världen kan ofta använda köksmaskiner och andra föremål som hjälper människor att börja återuppbygga sina liv. Din spis eller ett kylskåp kan göra stor skillnad för en familj som försöker upprätta städning efter att ha förlorat ett hem till en översvämning.

I slutändan gör att donera apparater mycket vettigare än att ha en fortfarande användbar apparat hamna i en deponi. Välj en familj eller en organisation som du tror kommer att gynnas mest av din donation. Om du tänker använda den donation som ett skatteavdrag, se till välgörenhet du väljer är godkänd av den nationella regeringen och se till att få ett kvitto på din donation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.