Vad bör jag tänka när man köper en John Deere traktor Garden?

På sätt och vis köpa en John Deere trädgårdstraktor är som att köpa någon annan typ av fordon. Som med att välja en bil är det väl värt att forska på dina inköp på tillverkarens hemsida så att du kan besluta om modell eller modeller som passar dina behov och söka upp dem, i stället söka blint för ett fynd. Men det finns flera faktorer som är specifika för marknaden för John Deere traktorer.

Om du köper en ny John Deere trädgårdstraktor bör du starkt överväga att använda en specialist John Deere återförsäljare. Du kanske frestas av stora affärskedjor som verkar erbjuda vissa modeller för stora rabatter, ibland nästan 50% rabatt. Men i många fall faktiskt kommer en speciell modell specialbyggd för butikerna. Även om de har samma storlek och stil som motsvarande modell i standarden John Deere rad, kommer de att ha många funktioner antingen bort eller nedgraderas att göra ett lägre pris. Sådana modeller kan fortfarande är lämpliga för dina behov, särskilt om du är en tillfällig användare, men du bör undersöka noga och inte bara satsa på billigare alternativ.

Om du letar efter en begagnad John Deere trädgårdstraktor, bör du komma ihåg att processen inte är detsamma som att köpa en begagnad bil. Det är en mycket mer specialiserad inköp och du kommer inte bara att kunna gå till en lokal parti. Det bästa att undvika att bli lurade kommer troligen att bli antingen att hitta en specialist med ett gott rykte, eller att köpa privat från en person som säljer en oönskad traktor. Eftersom kostnaderna för en John Deere trädgårdstraktor jämfört med de flesta husgeråd, kan det också vara värt att hålla ett öga på dem i konkurs auktioner.

Om du funderar på att köpa en John Deere trädgårdstraktor som en investering, kommer du att leta efter en antik traktor. Det största problemet med sådana inköp är att till skillnad från bilar, är marknaden för liten för att det ska finnas ett väletablerat pris guide. En lösning på detta är att titta på faktiska priser från försäljning via en webbplats som Gårdagens traktorer. Observera dock att merparten av försäljningen är från tio år sedan eller mer, så du måste ta hänsyn både till inflationen under tiden. Du behöver även ta reda på jämförande ålder av traktorn du är intresserad av nu och ålder på de listade traktorer när de såldes.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.