Vad bör jag tänka innan han blev involverad i lägenheten Andrahandsuthyrning?

I vissa fall kan lägenhet andrahandsuthyrning fungera bra för alla inblandade parter. Den person som gör andrahandsuthyrning gör lite extra inkomst samtidigt som den person han eller hon sublets som kanske kan leva i en byggnad eller område som de annars inte skulle ha råd eller har tillgång till. Men det finns också många saker som kan gå fel i lägenheten andrahandsuthyrning som rumskompis oenighet eller skador på lokalerna. Många condo byggnader har en politik som förhindrar andrahandsuthyrning.

I hyran situationer har hyresvärden att ge sitt tillstånd till lägenheten andrahandsuthyrning. Hyresavtal precisera vanligen ut de exakta krav som gäller för andrahandsuthyrning och olydig hyran kan leda till en vräkning meddelande. Om en hyresvärd går med på andrahandsuthyrning situation, då ett separat hyresavtal för andrahandsuthyrning hyresgästen kan skapas. I de fall där den som utför andrahandsuthyrning äger sin svit, den condo byggnad politik i fråga om andrahandsuthyrning är i kraft. Viss politik uppger att enheterna måste ägarbebodda, medan andra byggnadsverk tillåta investerare rätt till lägenheten andrahandsuthyrning att tjäna hyresintäkter.

Lägenhet andrahandsuthyrning kan vara kortsiktig eller långsiktig. Kortare sikt hyror kan vara på sommaren, medan längre löptider kan vara ett år eller mer. Det kan vara svårt för båda parter är intresserade av lägenhet andra hand att nå en bra överenskommelse som de båda litar på. Det finns fastighetsmäklare som är specialiserade på lägenhet andra hand och detta kan ta en hel del slagsmål ut ur situationen, men de får ta ut en avgift mellan 25% och 40% av beloppet i andra hand.

I situationer där en person är att hyra ut ett rum i hyrda eller ägda lägenheten de bor i, rumskompis oenigheter kan uppstå som kan göra andrahandsuthyrning arrangemang problematiska för båda parter. En överenskommelse bör göras så att förväntningar och ansvar om frågor såsom städning, matlagning och räkningen betalar. Regelbundna möten ska hållas så att eventuella meningsskiljaktigheter eller förbittring inte eskalera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.