Vad är skillnaden mellan en termisk Kaffe karaff och ett glas kaffe Karaff?

När du köper en automatisk maker dropp kaffe, du måste välja mellan två huvudtyper av kaffe karaffer. Glaset kaffe karaffen har varit en av de vanligaste typerna är förknippade med kaffebryggare. Å andra sidan, ser du nu många kaffebryggare den funktionen termisk karaffer, som inte är öppna, och är vanligen av metall. Är en bättre än den andra? Det beror helt på dina behov.

Kaffebryggare med ett glas kaffe karaff är bara bra för många människor. De låter dig veta hur mycket kaffe i potten så att du ser när du ska göra en ny pott. De är ofta märkta med kopp nivåer som du kan använda om du vill göra en viss mängd kaffe att börja med. Du kan använda dessa märkningar för att avgöra hur mycket vatten att lägga till kaffebryggaren. En annan fördel att glaset kaffe karaffen är att många modeller kan diskas i diskmaskin, så att du på ett enkelt sätt att rengöra dem.

Den termiska kaffe karaffen har en top du kan stänga, och eftersom dessa är vanligen tillverkade av metall som rostfritt stål, kan du inte se hur mycket kaffe finns i potten, eller använda den för att exakt mäta koppar du vill göra. Den stora fördelen med denna typ av potten är att när den används på rätt sätt, kan det göra kaffet varmt under lång tid utan värme. Om du vill göra en gryta på morgonen och dricka det hela dagen, du kommer att ha mycket godare kaffe med en termisk kaffe karaff.

med glas karaffer har du vanligtvis för att hålla kaffe varm genom att hålla den på en uppvärmd tallrik. Termisk karaffer saknar denna möjlighet. Problemet med uppvärmt kaffe är att det tenderar att bli starkare och bittrare i smaken. Kaffe som finns kvar på värmen kommer vanligtvis smaka usel inom en timme eller två, och om du stänger av värmen av, kommer att kaffet blir mycket kallt snabbt.

Om du bara gör kaffe för människor som tillfälligt kan glaskannan fortfarande vara ett bättre val. Även om detta kan variera, kaffebryggare med ett glas kaffe karaff är oftast billigare. Å andra sidan om du vill ha kaffe mycket, säga för smuttar på en lång helg dag kommer den termiska karaffen faktiskt spara pengar i det långa loppet, eftersom du inte behöver göra om kaffe varannan timme.

En termisk kaffe karaff kan vara lite svårare att rengöra. De flesta är inte diskas i diskmaskin och kan behöva rengöras med speciella rengöringsprodukter. Kontrollera tillverkarens rekommendationer för rengöring.

Den andra nackdelen att den termiska kaffe karaffen att vissa människor citerar är det lätt tendens att verkligen ställa upp att göra kaffe. Om du inte placera överst i karaffen på exakt, kan du spiller färskbryggt kaffe över hela din disk. Eftersom du inte kan se kaffe fyller potten, kan du inte veta att du har lagt upp på fel tills du har en stor oreda att rengöra.

Så länge du försiktigt lägga locket på kannan, bör detta inte ett problem. Alternativt kan du hålla locket tills kaffet är gjort, och sedan lägga det på karaff för att hålla kaffet varmt. Vanligtvis kaffe i en termisk karaff kommer att hålla värmen i ungefär sex till åtta timmar utan att förlora sin smak eller smak bitter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.