Vad är skillnaden mellan återkommande Bomull och Pima Bomull?

Pima bomull är en högre kvalitet bomull än vanlig bomull. Material tillverkat av Pima bomull blir mjukare, tätare och mer hållbara än sådana som kommer från vanlig bomull. Föga förvånande varor tillverkade med Pima bomull är också dyrare, ibland betydligt mer. En ännu högre grad av bomull som kallas egyptisk bomull anses allmänt vara en av de finaste bomull i världen, och används främst för luxuösa bomull.

Alla bomullstyger inte skapas lika. Kvaliteten på färdig väv beror på längden av fibrer med längre fibrer vara av högre kvalitet. Längre bomullsfibrer resultera i mer varaktiga färdiga produkter med mindre noppor eller utsliten av tyget, och de har också resultera i hårdare, tätare väver och en mjukare konsistens.

Alla bomullstyger är kända för sin andningsförmåga, mjukhet och komfort, vilket gör bomull en extremt populär textil. När det gäller Pima bomull är bomull klassificeras som en medellång till lång krampa, vilket betyder att fibrerna är längre än vanlig bomull. Egyptisk bomull är en lång häfta bomull, och en egen produkt som kallas Supima ® är en extra lång krampa bomull som är tänkt att vara av högsta kvalitet. Denna produkt tenderar att vara särskilt dyrt, men vissa konsumenter tycker att kvaliteten uppväger den extra kostnaden.

Pima bomull odlas i sydvästra USA, där det ursprungligen odlats av indianerna som troligtvis fick grödan från Peru, och antogs senare av odlare som ville bomull produkt lyxartiklar. När bomullen har skördats, går det genom ett antal processer för att avlägsna orenheter och anpassa delarna så att de kan vara inlindade i tråd eller garn. Den resulterande spunnen bomull kan vävas eller stickat för att göra textilier från underkläder till duken. Pima bomull väljs ofta för saker som lakan, intima kläder, och t-shirts, där mjukhet är mycket uppskattad.

I valet mellan Pima bomull och regelbunden bomull bör folk tänka efter hur en textil kommer att användas. För något som gardiner, med ordinarie bomull kan vara bra, eftersom gardinerna inte behöver vara slitstark för att tåla ofta tvättar, behöver inte vara mjuk, och behöver inte vara särskilt tät. Med saker som lakan och handdukar, å andra sidan kan densiteten och mjuk konsistens av Pima bomull vara viktigt, att göra dessa textilier bekvämare att använda och hjälpa dem att motstå års användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.