Vad är några steg jag kan ta för att förbereda mitt hem för katastrof?

Beroende på var i världen du bor, kan ditt hem vara risk för jordbävning, brand, översvämning, orkan, tornado, tsunamin eller andra naturkatastrofer. Genom att göra katastrofplaner med din familj, ökar man chansen att du kommer att överleva med de material du behöver för att existera i väntan på räddning eller att fly till en säkrare plats. I de flesta områden där en viss typ av naturkatastrof är en gemensam risk, lokala räddningstjänsten kan ge dig ytterligare hjälp med katastrofplaner och ibland även små byggsatser överlevnad, så se till att be den lokala polisen eller brand avdelning om planering för katastrofer.

Nyckeln till att rymma och överleva en katastrof planerar framförhållning och organiseras. Börja med att göra katastrofplaner med människorna i ditt liv: se till att alla familjemedlemmar vet vad man ska göra i händelse av en katastrof om det är en brand, jordbävning, eller obligatorisk evakuering. Inrätta en central mötesplats, eller flera, så att om du är åtskilda, kan du hitta varandra. Se också till katastrof planer för ditt husdjur: ta reda på om en granne är villig att samarbeta med dig på katastrofplaner, kanske utbyta nycklar med dig så att om en av er inte kan komma hem i en nödsituation, den andra kan packa husdjur och förvara dem säkert för dig tills du kan samla in dem.

Det är också viktigt att tänka på leveranser när göra katastrofplaner och du bör ha grundläggande kit för ditt hem och alla personliga fordon som har behov energiförsörjning för alla familjemedlemmar, inklusive sällskapsdjur. På den mest grundläggande, bör ett kit innehåller rikligt med vatten som lagrats i stadiga förpackningar, tre dagar av icke-hållbara livsmedel för människor och husdjur, en första hjälpen-kit som innehåller läkemedel som alla familjemedlemmar, sängkläder, leveranser sanitet och grundläggande verktyg.

Grundläggande verktyg inkluderar en skiftnyckel, hammare, papper och penna, nål och tråd, folier, tändstickor, tejp, kompasser, tänger, batterier, en radio, ficklampor, kartor och leveranser matlagning. För små sällskapsdjur får du överväga att hålla Evacsacks för snabb evakuering, snarare än skrymmande transportföretag. Förvara luckan ner transportföretag i ditt fordon så att du kan överföra dina djur till rymligare kvartalen när det är säkert. Det är också en utmärkt idé att förvara kopior av viktiga dokument som identifiering bankkontot och handling hus och fordon, tillsammans med nya fotografier av familjemedlemmar och husdjur.

På många områden finns det också stad eller ett omfattande katastrof, som det evakueringsplaner och katastrofberedskap utbildning. Bekanta dig med dessa planer så att du vet var du ska ta personer i behov av evakuering och ni vet vilka sjukhus och vägar är mest sannolikt att vara öppen. Markera en karta över området med tillgängliga bostäder och platser som sannolikt är öppna för att hjälpa dig: om du har husdjur, ta reda på vilka skyddsrum emot djur liksom människor, eller om en lokal djur rädda organisationen kan hjälpa dig i en nödsituation .

I händelse av en katastrof, håll dig lugn och hålla fast vid din katastrofplaner. Försök att hålla familjemedlemmar tillsammans, och se till att lämna anteckningar i ditt hem och platser möte för att hjälpa dig att hitta varandra. Medan förlora ditt hem eller behöver evakuera kan vara stressigt, är stöd som finns tillgängligt om du är ett offer för en enda hem brand eller en katastrofal jordbävning. Arbeta tillsammans med dina vänner och grannar som ett team för att stödja och hjälpa varandra, och du kommer att överleva för att berätta den episka berättelsen under kommande år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.