Har Hyresvärdar måste ge en anledning att avbryta ett hyresavtal?

När det gäller ett hyresavtal, är hyresvärd och hyresgäst juridiskt skyldiga att uppfylla de särskilda villkoren i avtalet, varken mer eller mindre. Med några anmärkningsvärda undantag, är hyresvärdar inte lämna en anledning att avbryta ett hyresavtal i slutet av kontraktet. Det kan dock vara i hyresvärdens intresse att ge en grund för uppsägning under den tidsperiod som omfattas av hyresavtalet. Häva ett hyresavtal är inte samma sak som formell vräkning förfarandet i ögonen på lagen.

När en hyresvärd erbjuder ett hyresavtal för en ny hyresgäst, alla villkor och regler bör preciseras i kontraktet. Detta hyresavtal bör omfatta specifika språk om uppsägningarna, förnyelser, andrahandsuthyrning och korrekt meddelande om ändringar. Vissa hyresavtal och hyr kräver hyresvärdar att tillhandahålla ett skäl för uppsägning, men många gör det inte. Hyresgästen kan anta att det hyresavtal som automatiskt kommer att förnyas efter den ursprungliga hyresavtalet löper ut, men en sådan förnyelse är ofta skall avgöras av hyresvärden. I detta läge kan en hyresvärd nedgång att erbjuda ett nytt hyresavtal utan förklaring till en byggnad, åtminstone enligt de flesta hyresvärd /hyresgäst lagar.

Ett undantag är när det gäller allmännyttiga bostäder hyra bistånd , såsom avsnitt 8 finansiering av Institutionen för bostads-och stadsutveckling (HUD). Hyresvärdar som accepterar hyra subventioner från HUD kan inte säga upp ett hyresavtal utan att en rättslig grund för detta. Hyresvärden kan påstå att en hyresgäst har brutit mot specifika villkoren i hyresavtalet, till exempel genom underlåtenhet att betala hyra i tid, förstörelse av egendom, eller gör olaglig verksamhet förekommer på fastigheten. Häva ett hyresavtal kan ske med eller utan en rättslig vräkning förfarande. Vräkning innebär en utdragen domstol process, men att häva ett hyresavtal är ofta en privat upphandling fråga.

Hyresgäster kan inte fysiskt ta bort en hyresgäst från hyrda egendom tills en officiell vräkning uppsägning skett. Denna regel kan visas att gynna hyresgästen, men det finns fortfarande frågan om ett hyresavtal. Under ett antal hyresvärd /hyresgäst lagar, har en hyresvärd bara att ge en 30-dagars varsel säga upp ett hyreskontrakt. En icke önskvärd hyresgäst inför domstol beordrade vräkning kan inte dra nytta av ett hyresavtal efter denna tid har förflutit. Hyresvärden kan behöva ange ett skäl till vräkning i domstol, men han eller hon inte kontrakt skyldigt att motivera hyresavtal sägs upp.

Många leasing-och hyresavtal ge rättsliga förutsättningar för förtida uppsägning, inklusive omlokalisering för arbete eller värnplikt. Om en skrupelfri uthyraren avsiktligt underlåter att göra reparationer eller tillhandahålla en trygg livsmiljö, kan hyresgästen flytta lagligt av lokalen och vägrar att uppfylla resten av hyresavtalet. Detta kallas konstruktiva vräkning under någon civilrättsliga åtgärder mot hyresvärden. Hyresvärden kan inte heller tvinga en hyresgäst till förtida uppsägning av ett hyresavtal med repressalier eller diskriminerande åtgärder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.