Vad är en Mage CT Scan?

En datoriserad axiell tomografi (CAT) scan eller en datortomografi (CT) scan är en utvidgad form av x-ray som utvärderar eller visualiserar kroppen i skivor eller tvärsnitt. Detta är ett utmärkt diagnostiskt verktyg för läkare och kan förpliktas att titta på olika delar av kroppen. Om intresseområdet är i magen, bukhåla eller bäcken, är testet som brukar kallas en buken datortomografi.

För de flesta människor, i buken CT är utan obehag och har en relativt kort tid. Många tycker mer väntetider till förfarandet än den faktiskt tar att få skanna. Ibland genomsökningen beställs med kontrast färg, som kan bidra till bättre se vissa tvärsnitt av buken. Detta tar lite längre tid eftersom färgen är vanligen ges som injektion eller via intravenöst dropp. Omväxlande vissa människor måste dricka en särskild barium lösning, och vänta en viss tid innan den faktiska röntgenbilder.

I de flesta typer av buken datortomografi människor är benägna eller liggande på ett bord. Den faktiska röntgen del ser ut som rör eller runda område som höjer sig över den personen. I tabellen kan flytta fram och tillbaka, och som tabellen förflyttar sig, är människor i allmänhet uppmanas att ta andetag, hålla dem och släppa dem, ofta av en automatisk röst. Som sagt är hela förfarandet vanligen ganska korta, varar högst en timme vid längst. Många människor tillbringar mycket mindre tid och har en fullständig genomsökning görs i cirka 15 minuter, tid är inte ett tecken på allvarliga frågor.

När kontrasten genom IV används, är längden på förfarandet fortfarande vanligen ca samma och samma bord glidande, andning och skanning tenderar att inträffa. Det enda folk kan notera är en känsla av värme eller spolning när färgämne injiceras. Under sällsynta fall har människor en stark allergisk reaktion mot färgen, och de som börjar känna illamående, kliande eller som har problem med att andas bör uppmärksamma buken datortomografi tekniker omedelbart. För de flesta människor inte utgör färgämnet inte ett problem, men vid injektionsstället tid det kan kännas lite obehagligt.

Man kan förvänta sig att resultatet av en buken datortomografi inte görs omedelbart känna till. Om inte ett akut problem i bukhålan kräver omedelbara medicinska ingrepp, de flesta går hem, och sedan höra ett resultat av deras behandlande läkare inom några dagar. Tekniker utför en genomsökning teoretiskt kunna läsa resultaten men de är inte läkare och de är verkligen inte tillåtet att diskutera resultat med patienter. Det skulle inte vara klokt att vara beroende av denna information ändå eftersom det inte har tolkats och läsas av en utbildad röntgenläkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.