Vad är Wellness Management?

Wellness förvaltning är den term som används till företags program som hjälper anställda balansera behoven av deras arbete, liv och de anställdas egna mentala och fysiska hälsa. En personalavdelning genomför ofta ett Wellness-program för att motivera anställda och hålla dem glada och friska. Programmet kan omfatta sådana tjänster som gym medlemskap, tillgång till psykisk hälsa rådgivare och droger eller alkohol rehabiliteringsprogram. Alternativt kan det vara en belöning-baserat program där den anställde deltar i en serie övningar och ges incitament baserat på deras prestationer och deltagande.

anställd wellness blev en stor oro för företag i slutet av 1980, när de insåg att de anställdas hälsa påverkas produktivitet. Det som började som en liten har radikala rörelsen blivit mycket mer mainstream. Många stora företag ger wellness management-program till alla sina anställda. Ibland en anställd är skyldig att fylla i en hälsoriskbedömning omedelbart efter hyra så att personalchefen att matcha upp resurser som skulle gynna den anställde.

Många program wellness förvaltning i USA är över och ackrediterade av Wellness Council of America, med liknande organisationer övervakar internationella program. Wellness förvaltning är ett växande område, med många högskolor och universitet som erbjuder två-och fyraåriga examina inom corporate wellness förvaltning. De med examen har ofta en högre lönenivå än de utan.

Även om inte alla arbetsgivare kräver en anställd att ha en examen innan övervaka dessa program är det ofta nödvändigt att ha en examen i en hälsorelaterad fält som hälso utbildning eller utöva fysiologi för att få ett arbete inom detta område. Vissa företag kräver att deras wellness chefer som skall intygas genom en av tre stora ackreditera organisationer. Amerikanska arbetsgivare föredrar en certifierad specialist hälsoutbildning (Chis) intyg från den nationella kommissionen för Hälsa Utbildning Credentialing, certifiering genom American College of Sports Medicine, eller certifiering styrka och kondition genom de nationella styrka och kondition Association. Internationell certifiering varierar beroende på plats och det specifika jobb.

Undersökningar som genomförts av Wellness Corporation of America säga införandet av wellness förvaltningen program leder till en hälsosammare miljö för de anställda som ofta är mer stödjande och älskvärd. Känslor av kamratskap och empati har rapporterats i företag som utnyttjar wellness förvaltning. Medarbetarnas hälsa påverkar ofta humöret, enligt samma organisation, och de som arbetar för företag där det finns extra fördelar är ofta lyckligare arbetstagare, vilket leder till bättre kundservice.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.