Vad är Short Bowel Syndrome?

Kort tarm är ett fysiskt tillstånd där tunntarmen är betydligt kortare än normalt. Villkoret är oftast ett resultat av operation som utförs för att behandla vissa typer av sjukdomar, även om det finns några fall där kortare tarmen är ett skadat barn. I båda fallen den enskilde lider med en kort tarm är oförmögen att absorbera viktiga näringsämnen på rätt sätt genom konsumtion av livsmedel.

Det finns ett antal korta symptom colon som kan förekomma. Pallen är ofta mycket klibbig eller fet, och kommer att ha en extremt obehaglig lukt. Överskott och konstant trötthet är ofta närvarande. Den person som lider av detta villkor kommer sannolikt att få problem med att behålla en hälsosam vikt och är ofta undernärda. Samtidigt kan kroppen tenderar att bibehålla mer vätska än normalt. Återkommande smärta i buken är också mycket vanligt med detta syndrom.

De flesta av komplikationer beror på oförmågan hos den person som lider med kort tarm för att absorbera viktiga vitaminer och mineraler. I synnerhet är det omöjligt behålla vitaminer såsom A, B12, D, E och K är gemensamma. Bland mineraler, bearbetning tillräckliga mängder av kalcium, järn, magnesium, zink och folsyra är ofta omöjligt. Dessa brister i sin tur leder till minskade hälsa, som manifesterar sig som muskelspasmer, anemi och måttlig till svår smärta i benen. Det finns också en ökad risk för blåmärken lätt och saknar förmåga att koagulera blod ordentligt när skadade.

Att handskas med effekterna av korta näringslära colon brister innebär normalt både oral och intravenös vitamin-och mineraltillskott som ett sätt att öka potentialen för att upprätthålla rätt kost varje dag. Utöver de tillskott, att receptbelagda läkemedel itu med obehag av olika smärtor och bristen på energi kan ha föreskrivits av läkaren.

Tillsammans med tar mediciner och kosttillskott varje dag, det finns en hög sannolikhet för att patienten kommer att läggas på en särskild kort tarm kost som innehåller livsmedel som behandlats för lättare upptag. Ofta fokuserar diet på konsumtionen av livsmedel som är lastat med näringsämnen och är naturligtvis lättare för kroppen att bearbeta.

Det råder ingen bot för tillståndet är kirurgi ibland ett alternativ med kort tarm syndrom. I situationer där problem upptäcks vid födseln, är det möjligt att behandla pediatriska kort tarm med förfaranden som avsnitt och förlänga tarmen kan vara ett alternativ. Läkt transplantationer har försökt som en form av behandling för korta colon men för närvarande är en av de mindre framgångsrika sätt att handskas med problemet. För närvarande är det mest effektiva kort tarm behandling hitta sätt att ge en tillräcklig mängd av näring genom tillskott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.