Vad är Primärvården Läkare?

En primärvårdsläkare (PCP) hänvisar till en persons huvudsakliga sjukvård läkare. Primärvården läkare har huvudansvaret hälsojournal för en patient som innehåller hans eller hennes sjukdomshistoria. En primärvården läkare är vanligtvis det första läkaren en patient ser och ett PCP hänvisar patienter till specialister om mer ingående behandling är nödvändig. När det gäller medicinska yrkeskvalifikationer inom USA, primärvården läkare måste en läkare (MD) eller läkare av osteopati (DO). I många andra länder kan ett primärvården läkare har en kandidatexamen i medicin och kandidatexamen i kirurgi (MBBS) examen.

MD, DO och MBBS primärvården läkare är i princip alla samma sak som de arbetar med övergripande funktion av kroppen. Den största skillnaden är att dataobjekt koncentrera sig på muskler och skelett i form av manipulation och allmänna hälsa. Förenta staterna användes när MBBS credential för läkare, men ändrade till MD kvalifikation på 1800-talet på grund av påverkan av skotska och engelska läkare delta i upprättandet av American Medical skolor.

En PCP tar forskarutbildning att bli läkare inom ett område som familj praxis, invärtes medicin, pediatrik eller geriatrik. Familjeläkare kan ha ombord certifiering och ofta behandla alla medlemmar i familjen. Patienterna ser ofta husläkare från barndom genom vuxenlivet. Invärtesmedicinare kan vara certifierad. De är primärvården läkare som är specialiserade på ett område i inre medicin såsom kardiologi för hjärtat eller gastroenterologi för matsmältningssystemet.

Barnläkare är pentaklorfenol förbjöds som har kunskaper på frågor som påverkar barn från spädbarn till tonåringar, till exempel som arbetar med god tillväxt och utveckling. Geriatriker är primärvårdsläkare som fokuserar på vård av äldre patienter. De har kunskap om sjukdomar som artrit och Alzheimers sjukdom som ofta drabbar äldre människor.

Primärvården läkare frågar patienterna frågor om sina symptom och beteende fysiska prov. Pentaklorfenol förbjöds kontrollera blodtryck och prov order från ett labb. De analyserar testresultat och diskutera dem med patienten. En primärvårdsläkare kan hänvisa en patient till en specialist inom ett visst medicinskt område. En PCP kan också ge patienten livsstil råd eller hänvisa honom eller henne till ett näringspåstående eller träningsprogram som en hålls på ett lokalt sjukhus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.