Vad är Prepatellar bursit?

Prepatellar bursit är ett tillstånd där ett område ovanför knäskålen blir inflammerad och fylld med vätska, vilket gör en stor och smärtsam svullnad. Detta villkor uppstår när Bursa, en smörjande SAC användas för att underlätta fri rörlighet i knäleden, blir inflammerad. Den kan förvandlas till en infektion, i vilket fall aggressiv behandling kan behövas. Ofta kan en allmänläkare behandla någon med prepatellar bursit, kan som sjuksköterska läkare eller läkare assistent.

Detta tillstånd kallas ibland för "husa knä", en hänvisning till det faktum att den ofta sker i människor som har yrken som kräver att de tillbringar mycket tid på knä. Matta lager, murare och liknande yrkeskategorier omfattas även prepatellar bursit. Människor också kan utveckla detta villkor när de upprätthålla en skarp slag mot knät eller falla på knä, skadar Bursa och orsakar inflammation.

Prepatellar bursit är mycket lätt att identifiera tack vare smärtsam svullnad som kan lämna någon hobbling. Den rekommenderade behandlingen är vila, höjd av benet, och tillämpningar av is. Om människor fortsätter att arbeta med bursit, kan de öka risken för infektion och de kan orsaka permanenta skador. En viloperiod är ofta tillräckligt för att lösa inflammation och många patienter tycker att hemvård är tillräckligt för att lösa problemet.

I vissa fall kan en läkare rekommendera att dränera vätskefylld bursa om patienten är obekväma eller en läkare är orolig för infektion. Detta kan göras på en läkarmottagning som ett öppenvården förfarandet. Läkaren kan ordinera antibiotika om infektion misstänks, eller antiinflammatoriska läkemedel för att få ner svullnaden, så att patienten blir mer bekväm. När prepatellar bursit är löst, en läkare kan rekommendera vissa livsstilsförändringar för att minska risken för återfall, upprepade inflammation i Bursa kan orsaka kroniska problem.

Allvarliga infektioner kan kräva operation för att debride området att ta bort smittade och död vävnad. Kronisk bursit kan också kräva operation för att ta bort en inflammerad eller förtjockad bursa som orsakar kronisk smärta eller irritation för patienten. Den tid som behövs för att återhämta sig från operation varierar beroende på åtgärden utförs och patientens nivå av allmän hälsa. En kirurg kan diskutera de särskilda riskerna och fördelarna med kirurgi med en patient, baserad på den av patientens fall. Det kan vara en bra idé att söka upp en second opinion för att få en mer fullständig bild innan man fattar beslutet om operation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.