Vad är Medicinsk Eye Services?

Medicinsk öga tjänster är avgörande för vår goda hälsa. Innan de söker hjälp med ögon problem, kan en patient vill veta vilka tjänster som är tillgängliga och vad de kan förvänta sig av erfarenheten. En grundläggande synundersökning utförs av en optiker eller tekniker, och bör omfatta en vision test och screening för vanliga ögonsjukdomar. Avancerad medicinsk öga tjänster kan omfatta behandling av plötslig synnedsättning, smärta, svullnad eller trauma.

En av de viktigaste grundläggande medicinska öga tjänster är den första synundersökning. Tidigare sjukdomar, kirurgi, tagit mediciner, allergier, och familjen är en del av den ursprungliga synundersökning. Försäkringsskydd och särskilda öga behov, såsom linser eller tidigare ögonoperationer bör också ingå.

Ett grundläggande synundersökning kan pågå i en timme eller längre. Tillsammans med medicinsk historia, en optomistrist eller tekniker kommer att undersöka patientens syn med hjälp av olika linser för att se om han behöver korrigerande enheter, såsom glasögon eller kontakter. En grön starr test skall också genomföras, som testar trycket i ögat. Läkaren bör också bedöma formen på ögat och villkoret av synnerven, och utföra ett synfält test.

Glaukom är en ögonsjukdom kan upptäckas vid en synundersökning. Om upptäcks måste glaukom behandlas snabbt, eftersom synnerven längst bak i ögat kommer långsamt att förstöras. Med tiden skador vision, i vissa fall införs om blindhet. Behandlingen kan inte återställa den förlust av syn, men den kan bromsa förstörelsen.

typ 1 och typ 2-diabetes kan ofta upptäckas vid en synundersökning. Tidig upptäckt kan möjliggöra ett antal behandlingsalternativ. Som en del av undersökningen kommer optiker också kontrollera för grå starr, att grumling av ögats lins. Om grå starr finns, kan de ofta bort med laserkirurgi.

Andra medicinska öga tjänster inkluderar kontroll för sjukdomar i näthinnan, såsom näthinneavlossning, makuladegeneration, och diabetesretinopati. En ögonläkare bör också kunna ge information om okulär migrän. I nödsituationer, såsom trauma för ögat, en akutmottagning eller akut vårdcentral läkare kan tillhandahålla medicinsk öga tjänster som kanske kan förhindra blindhet.

I vissa fall är plastikkirurgi ett behov medicinsk öga tjänst. Ibland finns det ett behov av att förbättra utseendet på ögonlocket, som kallas ögonlocksplastik. Andra patienter kan uppleva problem med tårkanalerna, som kan kräva ett kirurgiskt ingrepp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.