Vad orsakar en bullrig mage?

En bullrig mage är vanligen orsakade av gas. Det är gas som orsakar en person att rapa eller släppa ut ljud från en annan, mer pinsamt, slutet av hans kropp. Det är också ansvarig för magar att morra eller muller, ofta på den mest pinsamma stunder. Ingen är undantagen från gas, men vissa människor verkar ha bullrigare magar än andra.

Den gas som skapar så mycket buller orsakas vanligen genom att svälja luft, resten av den kan bilda som en normal del av smälta maten. Medan de flesta människor inte svälja luft med flit, många svälja en hel del av det när du gör vanliga saker. Till exempel, många människor svälja luft under samtal. De som andas genom munnen när du talar tenderar att svälja mer av den, och människor som flämta upphetsat när han talade kan ta i ännu mer. Detta kan leda till rapningar som verkar överdrivet och en mycket bullrig mage.

Människor tenderar också att svälja luft medan de äter. Detta gäller särskilt för dem som äter och prata samtidigt. En person är också troligt att svälja luft medan rökning och tuggummi. Att dricka genom ett sugrör och bär proteser som inte passar bra kan också leda till denna fråga, som kan dricka mycket läsk och andra drycker som är kolsyrade.

I vissa fall bidrar ett medicinskt tillstånd till luft svälja och utveckling av en högljudd mage. Till exempel kan en person ha en allergi som gör att slem att rinna ur näsan området och i hans hals. Han kan svälja ofta, och tar i lite luft tillsammans med slem han svälja, de med halsbränna kan svälja när backwashes av magsyra flytta upp i matstrupen. I processen att svälja för att flytta tillbaka ner till magsäcken, kan de sväljer också en del luft. Vissa människor svälja bara mer än andra, ofta som en del av ett nervöst tillstånd, detta orsakar mer luft för att bygga upp och göra buller i magen.

De flesta människor jämställer en bullrig mage av hunger, vilket är korrekt, men noisemaker får inte magen trots allt. Den obehagliga ljud kan vara sväljas luften rör sig i tarmen. Dessutom livsmedel som tenderar att producera mer gas än andra bidrar till magen och /eller tarmen buller. Sådan mat inkluderar sådana som är fiberrik, inklusive många typer av frukt och grönsaker. Bönor är ökända för att bidra till gas, juicer och livsmedel som innehåller sorbitol, ett sötningsmedel kan bidra till gas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.