Vad är en sund kroppsvikt?

Över 60% av amerikanska vuxna anses överviktiga. Även detta problem är vanligare i den västra delen av världen har öst sett sina egna ökningen av fetma statistik under de senaste tio åren. Övervikt kan leda till flera allvarliga komplikationer, såsom diabetes, hjärtsjukdomar och stroke. Det kan också leda till högt blodtryck och fertilitetsproblem. Av dessa skäl, och för många fler, är det viktigt att behålla en vikt hälsa kropp.

En sund kroppsvikt bestäms av höjd, ålder, kroppsbyggnad och kön. Detta används för att hitta din idealvikt sortiment. Din nuvarande vikt, tillsammans med din längd och kön, kan beräknas till ett antal som kallas body mass index (BMI. ) Denna siffra skall i en skala som går från kraftigt underviktiga till super feta. En frisk intervall anses vara mellan ett BMI på 18,5 och 24,9. Det finns flera BMI räknare på nätet som kan berätta vad ditt BMI nummer.

Övervikt håller på att bli en epidemi hos barn i västvärlden. Vissa källor börjar att säga att dagens ungdomar inte kan ha en livslängd som är lika lång som vad deras föräldrar kommer att åtnjuta. Typ 2-diabetes, vanligast hos äldre personer, är nu drabbar barn i en alarmerande hastighet. Övriga hälso komplikationer, som vanligen inte ses förrän senare vuxna år, blir också en möjlighet för överviktiga ungdomar. Det är viktigt att hjälpa överviktiga barn att nå och bibehålla en hälsosam kroppsvikt. Att uppmuntra till motion och hälsosam kost kan leda till en livslång vana, vilket är det bästa sättet att vända denna trend.

En sund kroppsvikt är en förutsättning för god hälsa. Inte bara kan det minska din risk för många allvarliga sjukdomar, men det är möjligt att njuta av ett rikare liv med mer energi. Det lindrar stress på ryggen och lederna, vilket gör rörelsen lättare. För kvinnor som överväger att starta en familj, är det mycket viktigt att vara så nära en hälsosam vikt som möjligt innan befruktning. Övervikt kan leda till allvarliga hälsorisker för både mamma och barn under en graviditet.

Nyckeln till en hälsosam kroppsvikt är att enbart ta emot lika många kalorier som du bränner. Om du är mycket aktiv, behöver du mer kalorier som någon som bor en mer stillasittande livsstil. Dessa kalorier bör komma från näringsrika livsmedel. En 2. 000 dagliga kaloriintag, den genomsnittliga rekommendationen bara är så frisk som maten faktiskt ätit. Ta emot tillräckligt vitaminer och andra näringsämnen är också viktigt när man försöker uppnå eller bibehålla en hälsosam kroppsvikt.

Det är inte alltid lätt att uppnå en sund kroppsvikt, speciellt om det finns en hel del vikt som måste försvinna. Går i rätt riktning alltid hjälper, dock. Förlora ens 10% av din kroppsvikt kan drastiskt minska risken för komplikationer. Små, uppnåeliga mål är lättare att uppnå än större övergripande mål. Lita inte på dieter på modet. Motion och hälsosam moderata äta är det bästa sättet att sprida extra tyngd. Tala med din läkare för att diskutera den bästa vägen för din egen viktminskning mål. En sund kroppsvikt är avgörande för ett långt och aktivt liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.