Vad är en fast partialprotes?

En fast partialprotes är en protes tand restaurering, eller som fyllning, som är garanterad leverans permanent tand rötter, dentala implantat, eller naturliga tänder. Det används för att fylla i spann, eller brister som orsakas av en eller flera saknade tänder. Den låg termen för en fast partialprotes är "bron", eftersom dess funktion är att "överbrygga" utrymmet mellan tänderna.

Hårdmetall till tänderna på båda sidor av span, eller tänderna distansen fast, dental broar är inte avlägsnas av patienter. Det finns en mängd olika material används för att skapa fyllning, såsom porslin, MK metall eller guld. Porslin används ensamt anses vara den säkraste material för användning.

Olika typer av fasta partiella proteser finns tillgängliga, beroende på varianter att förankra den distansen tänderna, liksom metoder för tillverkning. Tillverkning kan ske direkt i patientens mun, genom användning av komposit, men det är en fast partialprotes normalt genom en indirekt metod för restaurering. Vanligtvis innebär tillverkning minska storleken på distansen tänder för att skapa utrymme för att återställa materialet, samt för att bibehålla den naturliga anpassningen och korrigera kontakt med andra omgivande tänderna.

Dessa skillnader redogöra för olika bro namn. Om bara en del fast protes är att få stöd endast i ena änden, eller en enda tand kallas det en fribärande fast partialprotes. Användning av denna typ av bro är normalt sett begränsad. Harts-bundna, eller "Maryland broar," är ett annat alternativ. Dessa kostnadseffektiva broar vanligen används när spänner förekommer i framtänderna utan bett inblandning.

Bortsett från att fylla i spann, fast partiella proteser kan vara till hjälp för att förbättra tugg förmågor och tal. De kan också ha möjlighet att rätta till förändrade biter. Eftersom fyllningarna förhindra ansiktsform kollaps, kan de också skydda personlig inställelse genom att försena eller förhindra, ålder linjer och rynkor som normalt uppstår när ansiktsbehandling strukturer börjar falla.

Med rätt skötsel och underhåll för munhygien, en fast partialprotes kan vara upp till åtta till tio år, och i vissa fall längre. Detta kräver regelbunden tandborstning, tandtråd och tandvård besök för att kontrollera plack och mat uppbyggd. Utan dessa åtgärder infektioner som kan leda till förlust av protes är mer sannolikt att inträffa. Utöver dessa gemensamma åtgärder, kan en tandläkare kräva en patient att använda tandtråd gängskärningsverktyg för att avlägsna bakterier runt bron och tandkött mer exakt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.