Vad är en Phosphatidyl Kolin?

Phosphatidyl kolin, rättare phosphatidycholine, är en molekyl som kan ge en utmärkt källa till kolin, en kemisk förening som är nödvändig för en sund kroppslig funktion. Denna molekyl tillhör en familj av molekyler som kallas fosfolipider, alla som delar drag av att ha en lång "svans" gjorda av kedjor av fettsyror och en hydrofil huvud tillverkat av en fosfatgrupp. När det gäller phosphatidyl kolin, är huvudet bifogas en kolin molekyl.

Kolin spelar flera viktiga roller i kroppen. Det är av avgörande betydelse för cellsignalering över hela kroppen, även i de nervceller i hjärnan, och det är inblandade i kroppens ämnesomsättning, framför allt av fett. I levern hävdat kolin hög leverfunktionen genom att fett behandlas, i stället för att tillåtas lämna på levern och hämmar leverfunktionen. Människor kan få kolin från många källor, phosphatidyl kolin bland dem och en sann kolin brist är ganska ovanligt.

Två vanliga källor phosphatidyl kolin är äggula och sojabönor. Denna förening är en viktig komponent i lecitin, och många människor som tar lecitin kosttillskott tar dessa tillägg för att komma till phosphatidyl kolin insidan. Människor som äter en balanserad och hälsosam kost tillgång normalt all den kolin de behöver, även om tillägg är tillgängliga. När phosphatidyl kolin i kroppen, bryter kroppen ner det så att den kan utnyttja fettsyra kedjor och molekyler kolin.

Denna molekyl kan bidra till att minska åderförkalkning, i vilka fettdepåer bygga upp i artärerna , och det kan sänka blodtrycket och kolesterol. Studier visar att phosphatidyl kolin kan också vara till nytta för personer med vissa neurologiska sjukdomar, såsom multipel skleros och Alzheimers sjukdom, och det kan dra människor som lider av depression. Lever och gallblåsan funktion kan också få stöd med phosphatidyl kolin tillskott. Människor skall inte svara på sådana villkor phosphatidyl kolin eller andra tillägg utan att rådfråga en läkare.

Eftersom denna molekyl hjälper till med fettförbränningen är phosphatidyl kolin ibland läggas till tillägg som säger att "bränna fett . "Folk bör vara medvetna om att många av dessa tillskott är inte reglerade, eller regleras bara löst, och de kan innehålla ett sortiment av ingredienser, varav en del skulle kunna vara skadligt. För människor som är missnöjda med sin vikt, det finns alternativ som motion och kost kontroll som är vanligen mer lämpade för viktkontroll än att ta tillskott, av vilka många arbetar på bara ett tillfälligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.