Vad är Uterus Didelphys?

Uterus Didelphys, eller en dubbel livmoder är ett ovanligt tillstånd som uppträder hos kvinnliga foster, eftersom de utvecklas i livmodern. Normalt kallas två tuber Mullerian Trummorna är smält samman för att skapa en enda livmoder, men ibland dessa två rören inte gå med. När detta händer, två separata livmoder form, oftast med dubbel cervices och dubbla vaginan också. De är båda fullt fungerande livmoder, och en del kvinnor med detta tillstånd har fött tvillingar som var var inrymt i ett separat livmodern. Detta innebär att det är möjligt att leverera spädbarn flera dagar eller veckors mellanrum, men många med flerbarnsfödsel välja reguljära kejsarsnitt sektioner.

Orsaken till detta missförhållande är inte känd och det finns ofta inga symtom uppkommer, så många kvinnor inte ens vet att de har livmodern didelphys. Andra kvinnor kan ha onormal smärta under menstruationen, och vissa kommer att få reproduktiv och frågor graviditet. Om livmodern didelphys misstänks, skall en läkare göra ett bäcken examen. Under denna examen, om en dubbel vagina och dubbel cervix är närvarande, kan läkare för andra tester för att bedöma tillståndet i livmoder. Diagnostiska metoder som används för att visa livmodern omfatta ultraljud, magnetisk resonanstomografi (MRT), och hysterosalpingography, som är en besvärlig etikett för en åtgärd som innebär injicerar ett färgämne i livmodern och att vidta särskilda röntgenstrålning.

Om inga tecken är närvarande och det finns inga komplikationer med fertilitet och graviditet, då livmodern didelphys inte kräver någon behandling. Ibland kvinnor med detta tillstånd kommer att få komplikationer till följd av mindre storlek varje livmoder. Missfall, infertilitet och problem leverans är alla möjligheter. Sätesbjudning födda är särskilt vanliga för kvinnor med livmoder didelphys, och många slutar med kejsarsnitt sektioner. Läkare avskyr att utföra kirurgi för att korrigera detta villkor, eftersom symtomen vanligtvis inte motiverar risken för kirurgi. Men om det bara är ett tunt lager separerar livmoder, och ett foster är i fara, läkare ta bort barriären.

Det viktigaste för gravida kvinnor med livmoder didelphys att komma ihåg är att villkor sätter en i hög risk graviditet kategori. Detta innebär att alla normala säkerhetsföreskrifter i samband med någon graviditet bör strikt följas och läkares ordination följas noga för att undvika missfall, utomkvedshavandeskap, och för tidig födsel. En inkompetent livmoderhalsen är en av de faktorer som bidrar till för tidig förlossning, så det är viktigt att kvinnor har livmoderhalsen kontrolleras ofta under den senare delen av en graviditet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.