Vad är Tubal Ligation Återföring?

Tubal ligering omkastning är en operation för att reparera en kvinnans äggledare efter en äggledarna ligering operation för att återställa fertiliteten. Operationen kan också göras för att behandla post-äggledarna ligering syndrom, ett tillstånd som vissa kvinnor drabbas efter äggledarna ligering operation. Omkring sex procent av kvinnorna som väljer äggledarna ligering överväga äggledarna ligering vändning inom fem år.

I äggledarna ligering, en kvinnans äggledare, den struktur genom vilken hennes ägg når hennes livmoder, är stängda så att befruktning och graviditet inte kan uppstå. Operationen görs med ett litet instrument som kallas en laparoskop och behöver normalt bara ett litet snitt i buken. Förfarandet är 99% effektiv på att förhindra framtida graviditeter.

Post-äggledarna ligering syndrom (PTS) kan orsaka oregelbunden menstruation, mycket tunga eller menssmärtor, symptom på tidig debut klimakteriet förvärrades premenstruellt syndrom, torrhet i slidan och förlust av libido, sömnsvårigheter och ångest. Det finns också en risk för att äggledarna graviditet, där ett foster börjar utvecklas i äggledaren istället för i livmodern efter äggledarna ligering. Tubal ligering återföring kan hjälpa motverka effekterna av PTS.

Tubal ligering återföring används mikrokirurgi för att reparera äggledarna som återförenas med den avskurna ändar. Framgång priser för äggledarna ligering reversering varierar kraftigt, från 20% till 70%. Kvinnor över 40 är vanligtvis inte rekommenderas att genomgå proceduren. Tubal ligering återföring har en större chans att lyckas om äggledarna var minimalt skadas i äggledarna ligering, speciellt om de var begränsade med ett klipp eller ring snarare än minska. Om endast en liten del av äggledaren togs bort, är chansen för en framgångsrik äggledarna ligering återföring ökade också.

En av de största faktorerna för framgång äggledarna ligering omvänd är den relativa storleken på ändarna på äggledaren som skall fogas samman igen. Om de är samma diameter, det finns en större chans att lyckas kirurgi. Dessutom är en kvinna som har haft en äggledarna ligering omsvängning större risk att bli gravid i framtiden om hennes äggledarna efter kirurgi minst fyra inches lång, halva längden av en genomsnittlig äggledaren innan äggledarna ligering.

Om en kvinna som har haft en äggledarna ligering önskar bli gravid igen, är äggledarna ligering återföring inte det enda alternativet. Eftersom hennes äggstockar och livmoder är fortfarande funktionella utestänger komplikationer från äggledarna ligering, in vitro fertilisering är också möjligt. En kvinna överväger äggledarna ligering återföring bör diskutera hennes chans att bli gravid igen och andra alternativ med sin läkare noggrant innan beslut fattas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.